Tolong Viralkan! Wanita Ini Mencari Adik Kandung Yang Terpisah Sejak Bayi

Kesusahan waktu itu memaksa adik-beradik kandung ini dipisahkan daripada keluarga. Si adik diserahkan kepada sebuah keluarga lain ketika usianya masih 3 hari. Dari saat itu sampailah ke hari ini adik-beradik kandung ini tak pernah berjumpa.

Jumaat yang lalu, seorang kakak, Pauziah Rozi berkongsi keinginan hari dalam grup Gabungan Anak Terengganu mencari adik kandung yang terpisah itu.

Assalammualaikum.. Hari Jumaat yang mulia ini saya ingin memohon sahabat semua menolong saya mencari adik kandung yang diberi mak saya seumur 3 hari.” Inilah tuturnya kepada ahli-ahli dalam grup berkenaan.

Ternyata permintaannya itu mendapat perhatian ahli, apabila ramai yang berusaha membantu menyebarkan statusnya itu. Dengan doa suatu hari nanti adik beradik ini akan dapat bersatu kembali.

IKLAN

Akuinya beliau, niatnya bukan mahu mengambil kembali adiknya, Tapi lebih kepada mahu bertemu. Inilah yang dinamakan kerinduan seorang kakak, darah daging sendiri.

 

IKLAN

Kerana Kesempitan Hidup

Walau terpisah jauh mana pun, ikatan darah itulah yang kuat menarik-narik rasa hati ingin berjumpa. Katanya lagi, “Kerana kesempitan hidup, mak saya memberi anak ini kepada orang.

Selepas anak ini diberikan, kami tak pernah berjumpa. Gambar ini ada orang bagi kepada arwah nenek saya. Saya cuma nak kenal bukan nak balik.”

IKLAN

Sayu sekali permintaan kakaknya ini. Dalam perkongsiannya juga dia memaklumkan yang adiknya itu ketika ini sudah pun berusia 22 tahun.

Barangkali ada di luar sana yang mengenali adik wanita ini. Doa Mingguan Wanita, semoga kakak ini berjaya menemui adik kandungnya yang dicari-cari dan dirindui itu.

Sumber/Foto : Pauziah Rozi via Gabungan Anak Terengganu

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI