telur juicy spicy viral

Ya Allah.. resepi ini cumalah telur goreng kicap yang disiram dengan perahan limau nipis. Tapi jumlah sharingnya setakat pagi ini sudah mencecah 6541 share. Telur Juicy Spicy ini memang menusuk ke kalbu betul, lagi-lagi bila tengok video perahan limau di atas telur kuning yang melimpah ruah.. terasa kelazatannya..

Posted by Hani Pembor on Saturday, 23 September 2017

Baik tengah malam atau awal pagi, menu sesimple ini memang jadi kegilaan ramai orang. Sebabnya tak perlu masa yang panjang nak masak. Petik api, pecah telur, goreng sampai naik gebu, siram kicap perah limau.. Ya ampun.. rasa nak pi masak la.. la ni juga.

Resepi ini perkongsian daripada status facebook Hani Pembor. Katanya khas untuk penggemar telur.

Amaran! Sekali buat mesti nak lagi. Sedap hingga menusuk kalbu babe! Especially to penggemar telur macam saya.. Haha.” ?

Silakan tag or share. Karang hilang!

IKLAN

Bahan-bahan Telur Juicy Spicy

Telur
Kicap
Cili potong
Limau nipis

Caranya

1. Telur tu goreng lembik-lembik. Biasa orang rebus 3 suku, pun boleh, tapi resepi kali ni goreng lagi boom.. Serius.

2. Letak kicap. Saya pakai kicap manis Jalen.

3. Letak cili potong.

IKLAN

4. Perah limau nipis.

Last..

Gaul-gaul sikit. Masuk mulut telur dengan cili sekali. Kecur air liur tengok lime tu! Memang juicy, hot spicy.

IKLAN

Rasa dia memang pergiiiii!! Cannot describe. Rasalah sendiri. Suami saya mula-mula tak nak, sebab dia memang tak suka makan telur, tapi sekali suruh rasa. Nak lagi pulak, tak cukup 3 biji. ?

telur juicy spicy viral

Maybe Orang Lain Pun Dah Biasa Buat

Saya saja share kot ada yang tak pernah try, asyik buat 3 suku tu je. Kot la ada hari mood malas nak masak, boleh buat benda simple but nice macam nie. Kan??

Hakak: Percaya tak? Lauk paling simple tulah sebenarnya yang membangkitkan selera.. contohnya macam telur juicy spicy ni lah..

Sumber/Foto/Video : FB Hani Pembor – Mingguan Wanita