bini harap duit suami

Cerita bab bini harap duit suami memang tak akan habis, malah makin panas kalau tahu ‘orang rumah’ tak bekerja. Ok, salah ke seorang isteri tak kerja dan tunggu duit suami bagi setiap bulan?

Ya, tak salah dan itu memang tugas kaum suami tetapi macam mana kalau dapatl elaki yang jenis suka buat perangai? Yang tetiba minta nak kahwin lagi atau jenis payah nak belikan bini sesuatu keperluan wajib wanita, malah sampai ada segelintir kaum mak-mak rela dahulukan anak sebab tak nak bebankan suami!

Lagi teruk guna nama isteri buat pinjaman dan akhirnya bercerai dan kaum mak-mak juga jadi mangsa kena settle hutang! Inilah yang kita takut dan kalau ikutkan pandangan dari Harith Faisal, kaum isteri yang bergelar suri rumah pun patut ‘buat duit’ dari rumah. Jom jentik semangat dengan pandangan beliau…

IKLAN
Pesanan Untuk Bini-bini

Kalau hidup kau terlalu bergantung harap kat laki, kau akan jadi lemah dan tak berani. Bila mereka “tinggalkan” kau, kau akan jatuh tersembam ke bumi.

“Tinggalkan” ni, boleh jadi mungkin daripada kematian atau penceraian. Kau tak minta musibah melanda tapi kau kena bersedia sebab kematian itu pasti, kita tak tahu bila, kan.

IKLAN

Tak salah bini mengharap kat laki, tapi ia tetap agak berisiko tinggi. Cipta pendapatan sendiri dan mulakan hidup berdikari, walaupun laki kau masih sihat, sweet dan setia di sisi.

Walau kau adalah seorang surirumah, jadilah surirumah yang berpendapatan. Dunia di hujung jari dan luas terbentang peluang di hadapan. Usaha supaya cerah masa depan.

IKLAN

Semoga bini-bini semakin berani rancang kewangan dan beli rumah sendiri. Andai kau ditinggalkan juga, kau ditinggalkan dalam keadaan bermaruah dan tak menagih simpati.

Wahai bini-bini, setuju tak ni? Haha! – HF

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI