Sweet talker sangat, sebutan anak kecil bagaimana bunyi BUAYA tarik perhatian. Keletah anak-anak sedang membesar adalah momen paling indah dalam hidup ibu bapa. Ini kerana semua itu akan menjadi kenangan apabila anak-anak meningkat remaja kelak.

Tak hairanlah ramai ibu bapa merakam setiap momen bersama anak-anak kerana ia menjadi satu kenangan abadi kelak. Bahkan ia turut dikongsi di media sosial peribad masing-masing.

Satu perkongsian dari seorang ibu, Husna di Tik Toknya @nuhnaufal_HF akan ragam anak sulungnya, Ahmad Nuh Naufal membuatkan ramai yang teruja. Dilihat bijak, comel dan setiap kaletahnya membuatkan ramai yang berasa senang hati. Bahkan wajahnya dikatakan seakan anak kepada pelakon Hanis Zalikha iaitu Yusof.

Dalam banyak-banyak video dikongsi oleh ibu muda, satu video bagaimana bunyi binatang menarik perhatian ramai.

IKLAN

Ini kerana dalam video berkenaan saat ditanya oleh ibunya bagaimana bunyi kucing, Naufal membuat bunyi mengeow. Tiba di kambing, dia membuat bunyi mengembek dan begitu juga lembu, moorgh. Namun bila ditanya oleh Uminya bagaimana bunyi BUAYA, selamba Naufal menjawab “HI SAYANG”, yang mana ia adalah signifikan orang lelaki yang sering dikaitkan dengan sifat buaya mereka.

Dan sekaligus membuatkan Uminya tergelak besar. Yalah, orang lelaki pantang nampak perempuan berdahi licin dan akan mengurat. Tak hairanlah ramai yang tergelak mendengar jawapan Naufal sambil bertanya siapa yang ajar nie. Paling penting bukan ayahnya.

IKLAN

Ada yang kata manisnya mulut Naufal, kecil-kecil lagi dah jadi sweet talker. Ramai mendoakan agar kecil ini membesar sihat di sebalik kecomelannya.

IKLAN

Beginilah kaletah anak-anak. Ada saja yang menjadi penghibur hati ibu ayah. Moga terus membesar jadi anak soleh. Apa yang menariknya, hubungan cinta ayah dan ibu Naufal bermula dari sekolah dan pasangan ini menjalin hubungan cinta ketika di tingkatan 3 lagi. Dan walau masing-masing sudah habis sekolah, bertemu orang lain tapi akhirnya jodoh sudah tertulis dan menyatukan pasangan ini hingga kini.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- ‘Jangan Kata Kat Anak Orang’, Jahat Sekalipun, Dia Tetap ‘Raja’ Di Hati Maknya