COVID-19 boleh menjangkiti sesiapa tanpa mengena usia.Dijangkiti virus COVID-19 bagaikan satu mimpi ngeri bagi yang pernah mengalaminya. Apabila satu keluarga disahkan positif COVID-19 baru-baru ini, dan baru sahaja pulih daripada virus yang boleh meragut nyawa ini, ia satu kesyukuran yang tidak terhingga.

Atas rasa kesyukuran dan menunaikan niat bernazar apa satu keluarga semua sembuh daripada COVID-19, pelakon Mawar Rashid, 26 telah berniat bersedekah menyumbangkan keperluan hospital untuk pesakit-pesakit COVID-19.Perkara ini ada dikongsikan dalam Instagramnya.

Menurut Mawar atau nama sebenarnya Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashi, 26, berkata, pengalaman dia bersama keluarga mengharungi musibah dijangkiti Covid-19 selama dua minggu cukup membuatkan dia trauma dan berharap tidak berlaku lagi dalam keluarganya.

Tunai Nazar

Alhamdulillah Mawar dah lepas niat bernazar ke atas Family Mawar & Mommy Mawar Mawar bernazar sekiranya kami semua sembuh dari Covid-19 dengan izin Allah Swt, Mawar berniat untuk sedekah keperluan-keperluan di hospital untuk pesakit-pesakit Covid di hospital.

Bila dah kena baru tahu betapa serious and scary sangat. Selama ni duk baca kat socmed je.

My brother @eddydatorashid called Hospital Selayang & Hospital Ampang untuk tanya apa yang diperlukan and within my donation budget. So Mawar mampu donate 15x Oxygen Tank, 5x Trolley Oxygen Tank & 5 Pressure Regulator untuk Hospital Selayang. 4 Divider & 5 oximeter untuk Hospital Ampang.

Tapi amount yang Mawar sumbang tak cukup untuk keperluan hospital. Hospital urgently perlukan 2 unit Lifting Trolley Bernilai RM35k each. Sebab tu Mawar terfikir untuk nak buat Live dan raise fund untuk hospital.

Bantuan Kawan-Kawan Cukupkan Sumbangan

Alhamdulillah, thank you kepada kawan-kawan Mawar, @eyra.hazali @zoeyrahman @shahasan22 and @nurinafiqaaah @aleeyazailan @anjoulielavocah1 sebab sama-sama create awareness dalam Live Mawar. Together we have collected another RM74k++. Thank you jugak kepada semua followers yang dah donate di Live kitorg haritu. Tak lupa jugak yang donate dari IGS Mawar. We appreciate it so much. Murah rezeki korang semua. Rakyat Malaysia sangat pemurah.

For this, Mawar dah contact with hospital untuk order dan hantar 2 Lifting Trolleys, Tapi unfortunately Bila order stock yang beharga RM35k berada di luar negara and mengambil masa 8-10 minggu untuk sampai ke pihak Hospital, apa yang kami jumpa yang ready stock adalah RM 52,000.Pihak mawar tengah berbincang dengan Hospital untuk mencari supplier yang ready stock dan harga yang +-RM35k dan Pihak hospital telah suggestkan untuk kami membeli lifting Trolley 1 unit dan Baby Warmer 1 unit. Harga Baby warmer adalah RM35k, sama dengan Lifting trolley.

Baby Warmer adalah utk pihak hospital menjaga anak kepada patient covid. Nanti kami share dengan you all perkembangan. Dan kami akan upload resit-resit pembelian juga ya.

IKLAN

Kepada supplier-supplier Barang hospital. Boleh hubungi Manager Mawar juga tau.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mawar Rashid (@mawarashid)

 Terdahulu, selain Mawar sekeluarga, pelakon Datin Rebecca Nur Al Islam turut ditimpa nasib sama apabila dia termasuk suami, enam orang anak serta tiga pembantu rumah disahkan positif Covid-19 pada 8 Julai lalu.

Baca Lagi Di Sini :
Rebecca Terlalu Sedih Bila Suami, 6 Anak Positif Covid-19 “Tolong Doakan Kami Sekeluarga”

Mingguan Wanita : Alhamdulillah Mawar sekeluarga dah kembali sembuh daripada COVID-19 ini dan memberi bantuan berbentuk keperluan hospital untuk pesakit-pesakit COVId-19 yang lain pula.

Sumber : Mawar Rashid

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

IKLAN

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. (https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

IKLAN

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah.(https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita