Jururawat khas. Biarlah orag nak cakap apa pun, kalau kita sebagai anak berkemampuan, sudah tentu akan berikan yang terbaik untuk orang tua. Hanya mak ayah yang kita ada dunia akhirat dan tiada galang gantinya.

Bukan tidak mampu untuk menjaga tapi kekangan masa yang ada. Jadi, bila ada kemampuan, bolehlah cari jururawat khas yang tahu tentang masalah kesihatan mak kita.

Inilah yang Chef Wan lakukan. Tak kisah apa yang orang kata nak menunjuk atau sebagainya. Ibu adalah segalanya dan demi kebajikan serta sedekah untuk ibunya dia sanggup mengupah jururawat khas dengan bayaran yang boleh dikatakan agak mahal juga.

Baca Artikel Menarik Di Sini: Ibu Kita Ni La Satu-Satunya.. Duit Bila-Bila Boleh Cari” Chef Wan

Sekian Lama Jaga Emak, Chef Wan Hiba Mak Ani Disahkan Kanser

Jururawat Khas Jaga Cik Ani

Umum ketahui bahawa ibu cef selebriti Datuk (Dr) Cef Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan mengalami dementia serta disahkan menghidap kanser payudara.

Ibu Chef Wan, Noraini Abdullah atau lebih mesra dipanggil Cik Ani yang berusia 90 tahun tinggal Bersama-sama beliau. Namun, tidak dinafikan bukan mudah untuk menjaga orang tua terutama apabila menguruskan bab yang berkaitan dengan kesihatan.

Di samping Chef Wan sendiri yang menjaga ibunya, beliau turut mengambil jururawat khas untuk menjaga ibunya dengan bayaran RM180/hari. Antara ungkapan Chef Wan dalam intagramnya.

“Sedekah & Kebajikan Ibu…”, Chef Wan Sediakan Jururawat Khas Jaga Maknya, Dibayar RM5800 Sebulan

Mom and her new elderly dimentia / cancer nursing girl.

She lived just next to us in Putrajaya.
Orang dari Sabah with 4 years previously working in a nursing home and caring for the terminally ill patients too.

IKLAN

Their agent charged rm180 per day from 9am to 6pm daily.
Sebulan about rm5800 to more with OT.

Biar la mereka berjinak2 dahulu sesama mereka ketika my mom is still sihat sedikit.
When the time come she can handle her well.

Buat masa ini, hanya waktu siang sahaja kerana pada waktu petang, saya dan pembantu rumah akan jaga.
Saya agak selesa bila ada jururawat khas ini untuk mandikan dia, menukar lampin, bagi sarapan, ubat-ubatan dan sedikit senaman serta memastikan dia juga tidur siang dan petang.

Banyak beza nya bagi maid dan prof nurse yg tahu handle dimentia and cancer patient pun.

Tak pe la duit boleh cari ibu ada la segala galanya.

U must always try to give her the best possible care so that she is happy and in comfort.

Sedekah Untuk Kesejahteraan Ibu

Tak payah la beli kasut Gucci or Bag Prada lagi.

IKLAN

Sedekah kan kepada kesejahteraan ibu kita sendiri.

Itu la ada pengorbanan kita serta pahala kebajikan kita untuk akhirat nanti.

Some children ada kemampuan pun mereka akan kedekut dan bergaduh sesama adik beradik nak menjaga parent mereka yang tua. Duit itu baik la guna untuk kemewahan hidup mereka masing-masing.

Mereka macamak puas dan gelojoh mengumpul segala harta dunia ini tanpa memilkir kebajikan ibu dan bapa mereka. Baca ini pun mereka benci.

Saya di kutuk dan di kata macam-macam konon nak tunjuk kan diri saya ini baik.
Wall have ears….ada yang sampai balik ke telinga saya.

Saya senyum dan maaf kan sahaja mereka ini kerana belum nampak kebenaran ini semua.

“Sedekah & Kebajikan Ibu…”, Chef Wan Sediakan Jururawat Khas Jaga Maknya, Dibayar RM5800 Sebulan

IKLAN

Jadi Inspirasi

Tapi bila saya baca di sini ada yang kata perbuatan saya jadi satu inspirasi kepada mereka masing-masing untuk ikut my journey i smile dan rasa bersyukur sangat.

Tak banyak di dalam satu juta ada satu orang pun boleh ikut macam saya i am very happy. U can never go wrong by being kind and generous to your own parent.

Insya Allah, Allah will blessed your life and after life.

Manusia yang terasa pedas ini yangg pasti akan mencebek mulut, mengumpat dan mengata. That normal in this life. Never ambil hati ignorance is bliss!

“Sedekah & Kebajikan Ibu…”, Chef Wan Sediakan Jururawat Khas Jaga Maknya, Dibayar RM5800 Sebulan

Mingguan Wanita : Betul sangat. Biarlah orang nak cakap apa, tapi hanya kita saja yang tahu dan mahu berikan yang terbaik untuk ibu kita. Moga Chef Wan dipermudahkan dan Cik Ani cepat sembut. Amiin.

Sumber: Chef Wan (Instagram)


Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita