Resipi Mudah Rice Paper Dumplings SEDAP, Kukus Atau Goreng Pun Boleh!

Share

Resipi Mudah Rice Paper Dumplings SEDAP, Kukus Atau Goreng Pun Boleh!Mudah je nak buat Rice Paper Dumplings sendiri di rumah. Malah sesuai boleh jadi menu diet juga. Nak kukus atau nak goreng pun boleh, ikut citarasa sendiri.

Boleh cuba resipi mudah Rice Paper Dumplings sedap yang dikongsikan oleh Shaa Zainol
ini sebagai panduan;

Bahan-Bahan:

Ayam/Daging kisar
Bawang Holland/Besar
Bawang Putih
Daun Sup & Bawang
Carrot
Kubis
Serbuk perasa Maggi
Garam secukup rasa
Sos Tiram
Lada Sulah
1 Sudu Besar Tepung Jagung

Cara Membuat:

1. Satukan kesemua bahan-bahan dan gaul sebati. Tak perlu masak.


2. Basahkan Rice paper supaya tak pecah dan senang balut, kemudian gulung/balut seperti biasa.


3. Boleh terus dikukus atau digoreng.

 

 

Info Ekstra!

  • Lepas balut terus kukus.. tak koyak, cumanya kena berhati-berhati bila pegang/angkat supaya tak melekat kat periuk kukus tu.. basahkan sikit bahagian bawah dumpling.
  • Kalau takda chili oil, boleh cicah dengan Sos Thai.

Selamat Mencuba!

Mesti Baca:Pertama Kali Buat Memang Sedap DUMPLING Ni, ‘Laku Keras’ Sat Je Licin!
Baca Lagi Di Sini:Sup DUMPLING Homemade Halal, Modal Bawah RM10 Boleh Makan 40pcs!
Artikel Menarik:KARIPAP Kampung Cara Orang Tua Dulu-Dulu Simple Je, Confirm 3-4 Biji Sekali Makan!

Mingguan Wanita: Menarik juga resipi Rice Paper Dumplings ni.Nak kukus boleh, nak goreng pun boleh. Sesuai juga buat untuk menu diet.

Sumber: Shaa Zainol

Follow kami di Facebook , Website , Instagram, YouTube , Twitter , Telegram MW dan TikTok Mingguan Wanita untuk mendapatkan info, berita terkini serta artikel-artikel menarik.

IKLAN