Sekali lagi, pertandingan Miss and Mrs. Plus World Malaysia 2023/2024 (MPWM) menjadi medan pertandingan ratu cantik memartabatkan kejelitaan wanita merangkumi kebijaksanaan, keyakinan dan bersifat Malaysia.

Miss & Mrs. Plus World Malaysia 2023–24 (MPWM) kini telah dibuka untuk pendaftaran. Sesi ujibakat peringkat kebangsaan dijadualkan  mulai September hingga Oktober di empat buah negeri iaitu Pulau Pinang, Johor, Sabah, dan Sarawak. 40 calon akan disenarai pendek di mana 20 untuk Miss Plus World Malaysia dan 20 lagi untuk Mrs. Plus World Malaysia.

Peluang Wanita Bersaiz Besar Bergelar Ratu Cantik

Peluang Wanita Bersaiz Besar Bergelar Ratu Cantik

Calon yang disenarai pendek akan bersaing untuk pelbagai gelaran dan acara kemuncak peringkat akhir akan berlangsung dalam bulan pertama tahun 2024 nanti. Ini merupakan acara ke empat MPWM di Malaysia.

MPWM merupakan acara rasmi untuk salah satu acara ratu cantik antarabangsa terkenal , Miss Plus World. Ia menawarkan peluang keemasan kepada wanita yang bersaiz besar
untuk mempamerkan kecantikan dalaman dan luaran mereka.

Acara ratu cantik ini bertujuan untuk memilih wanita yang berkualiti bukan sahaja sekadar dalam aspek kecantikan tetapi juga dari aspek kebijaksanaan,keyakinan diri,dan kemampuan untuk berkhidmat sebagai duta kepada negara Malaysia.

Peluang Wanita Bersaiz Besar Bergelar Ratu Cantik

IKLAN

Acara ratu cantik ini juga akan menjadi saluran untuk menyampaikan mesej positif dan kisah-kisah misi kemanusiaan ,kesihatan,pendidikan,keamanan dan penghormatan terhadap kepelbagaian.

Semua wanita pelbagai kaum- bujang atau telah berkahwin sangat dialu-alukan untuk menyertai acara ini – dengan syarat merupakan warganegara Malaysia atau penduduk tetap di Malaysia.

Calon-calon boleh menyertai acara ini dibawah dua kategori: Miss Malaysia Plus World untuk wanita berusia 18 hingga 34 tahun, atau Mrs. Malaysia Plus World untuk wanita berusia 18 hingga 45 tahun.

Peluang Wanita Bersaiz Besar Bergelar Ratu Cantik

Gelaran ratu cantik MPWM pernah dimenangi oleh Lam Man Tang dan Sherlyn Chan (2022–23), Elena Tong dan Anna Liza Del Castillo (2021–22), dan Melissa Mohan Tyndall dan Shakti Chhabra (2020–21).

IKLAN

Monkii Global Holdings dan I Creative Event Sdn. Bhd., diketuai oleh Nicklaus Chia, Junn Chow, dan Megan Tan, telah dilantik oleh Miss Plus World Malaysia Organisation sebagai penganjur utama acara dan kumpulan pengurusan yang baru untuk acara Miss Plus World Malaysia 2023-2024 ini.

Monkii Global Holdings dan I Creative Event Sdn. Bhd. berpengalaman luas dalam pengurusan acara ,penerbitan,perniagaan dan pemasaran.

Ratu Cantik

Peluang Wanita Bersaiz Besar Bergelar Ratu Cantik

Penganjur acara menawarkan beberapa pilihan pemasaran untuk syarikat dan jenama-jenama yang ingin menaja acara ini sebagai ruang pendedahan dan platform publisiti.

IKLAN

Atelier Group sebagai penaja utama acara ini diwakili oleh Dr. Sam Kuan. Klinik Atelier merupakan rakan strategik dan pembentang utama serta pakar dalam bidang penjagaan kesihatan, estetika, dan terapi sel stem.

Manakala Phytoscience merupakan jenama antarabangsa supliment kesihatan terkenal diwakili oleh Puan Sri Datin Sri Ela Tan, pengasas bersama Phytoscience.

Menurut Megan Tan,penganjur bersama acara Miss & Mrs Plus World Malaysia ini beliau berharap para wanita bersaiz besar tidak berasa dipinggirkan dan sentiasa yakin dengan kebolehan diri sendiri.

“Melalui penganjuran acara ini juga diharap dapat mengikis pandangan negatif terhadap wanita yang bersaiz besar” kata Megan Tan.

MPWM merupakan acara rasmi untuk salah satu acara ratu cantik antarabangsa terkenal, Miss Plus World .

Maklumat penuh berkaitan acara tersebut  boleh didapati melalui laman web www.missplusworldmalaysia.com atau dengan menghubungi Vinna (012 566 9603) atau Calven (012 917 8388).