Ramai wanita hamil di luar sana terlepas pandang yang “baby bump” adalah aurat serta wajib ditutup seperti bentuk tubuh yang lain. Ditutup yakni pakailah pakaian yang longgar dan selesa untuk ibu yang mengandung apatah lagi mak-mak di kalangan wanita bertudung.
Oleh sebab itu, mak-mak kita dahulu asingkan baju mengandung dan baju biasa kerana tidak semua baju sesuai dipakai ketika mengandung. Memakai baju yang longgar ketika ibu sedang mengandung amat manis dipandang mata. Jaga-jaga ya, ada juga mata-mata lelaki yang gemar melihat “baby bump”.
Ikuti perkongsian Intan Dzulkefli dan jadikan peringatan buat kita semua. Perbetulkan jika selama ini kita salah.
Ada seseorang tanya saya. Kenapa ramai orang perempuan yang hamil apabila bergambar suka pegang bawah baby bump sampai nampak jelas bentuk perut?
Kadang tudung sudah labuh, pakaian sudah longgar tetapi apabila bergambar pegang atas bawah perut lalu nampaklah bentuk aurat tubuh.
Baca Juga Di sini:
Untuk info lebih menarik, klik saja di sini. 

Terlepas Pandang “Baby bump” Adalah Aurat

Ya, masih ramai wanita terlepas pandang bahawa baby bump itu adalah aurat. Sama seperti susuk tubuh yang lain, aurat.
Ingat bahawa bentuk perut itu aurat yang wajib ditutup seperti bentuk dada juga. Malu kan apabila orang nampak bentuk tubuh, bentuk dada?
Teringat kepada suatu titipan;
Sesungguhnya hanya wanita yang sudah dicabut rasa malu sahaja yang gigih mahu menunjukkan bentuk dadanya apabila bergambar.
Maka, begitu jugalah sepatutnya para ibu hamil merasa malu dan segan andai bentuk tubuh badannya menjadi tontonan umum.
Ingatlah wahai wanita,
Malu itu adalah iman.
Sama-sama kita ingat mengingatkan dan bertaubat. Insyallah.
.
MW: Selepas ini jagalah aurat masing-masing walaupun ketika mengandung. Semoga segala pengorbanan mak-mak mendapat ganjaran pahala daripada Allah SWT. Insyallah. 
Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI