Cantik merupakan satu perkara yang subjektif. Namun ramai yang beranggapan nak nampak cantik dan penampilan menarik perlukan duit yang banyak. Hakikatnya, ia bukanlah bergantung pada berapa banyaknya duit yang ada semata-sama, kerana ramai juga yang tetap nampak tak ‘cantik’ walaupun ada duit berkepuk-kepuk. Sebaliknya untuk nampak cantik ia merupakan satu pilihan dalam menghargai diri. Diri kita sendiri yang menentukan untuk tampil cantik,bersih, kemas dan wangi walaupun di dalam rumah sendiri.

Setuju sangat dengan perkongsian daripada Yatie Kamarzaman,38 yang juga merupakan kakak kepada Usahawan terkenal Dato Sri Aliff Syukri ini.

Orangnya kecil molek, langsing, cantik dan pandai bergaya tetapi siapa sangka sudah mempunyai dua orang anak perempuan yang kian meningkat remaja iaitu Noor Uzma Raisah,13 dan Noor Aleya Baheerah,10.

Menerusi akaun Instagram, Pengarah Kreatif Sendayu Tinggi ini berkongsi pendapat pentingnya diri bersiap kemas dan bersih seawal pagi bagi menaikkan semangat sepanjang hari.

Bagi Kak Yatie bila kita mulakan hari tu dengan bersih, wangi dan cantik-cantik bantu untuk boost up my day. Walaupun kat rumah sebab tak nak rasa selekeh bila tengok diri sendiri kat cermin. Memang rasa malas terus.

Cantik Ialah Pilihan

Bukan itu sahaja, bagi wanita ini juga cantik merupakan satu pilihan untuk menghargi diri sendiri dan tak semestinya perlu duit yang banyak. Apabila bersih dan kemas sekaligus akan terserlah kecantikan yang tersendiri.

Orang cakap, benda boleh cantik sebab ada duit. Bagi Kak Yatie nak cantik tu ialah PILIHAN. Masalahnya ramai je kat dunia ni yang tak cantik walaupun ada duit kepuk-kepuk.

Pilihan untuk menghargai diri tu pada kita sendiri. Dari situ je dah nampak cantik sangat. Sebab cantik tu subjektif. Bagi Kak Yatie, baik lelaki atau perempuan tu kalau bersih dan kemas auto nampak cantik tau. Ada aura yang luar biasa bila tengok .

 Baca Lagi Di Sini:

Datuk Seri Rina Harun Makin Cantik, Kurus Dan Muda, Penampilannya Jadi Bualan

IKLAN

MW: Ada benarnya apa yang dikongsikan ini. Nak diri sendiri cantik merupakan satu pilihan untuk menghargai diri sendiri. Tak semestinya kena ada duit banyak baru nampak cantik.Bersih, kemas dan wangi walaupun hanya di rumah sendiri pun dah cukup cantik.

Sumber: Instagram Yatie Kamarzaman

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

IKLAN

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik, kursus-kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini.Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 31 Julai 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. (https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

IKLAN

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 7 & 8 Ogos 2021 ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita