Muka lecur teruk akibat pressure cooker meletup, wanita terlantar hampir seminggu di wad. Pelbagai kemudahan peralatan memasak hari ini sememangnya memudahkan kerja wanita di dapur. Dari “bibik Jerman’, sampailah ke periuk jenis tekanan tinggi, kerja di dapur lebih menjimatkan masa.

Namun dalam memudahkan kerja para ibu, adakalanya berlaku kejadian tidak terduga dan ianya pastinya menimbulkan trauma pada yang mengalaminya.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- CARA Mudah Rebus Nasi Impit Jimat Gas, Tak Guna ‘Pressure Cooker’!

Satu perkongsian dari Nur Nadia Haris di Tik Toknya @ N_H berkongsi keadaan lecur di mukanya sudah menggambarkan sakitnya pada kita walau hal ini tidak dilalui oleh kita semua.

@nurnadiaharis Trust The Process , Day’s 13 #CapCut ♬ bunyi asal – N A 🌼

 Dapat dilihat kulitnya menggelembung sebelum beransur-ansur menggelupas menukar kulit baru. Bahkan dirinya menerima rawatan di sebuah hospital swasta hampir seminggu selepas pressure cooker miliknya meletup saat digunakan.

Dalam kejadian hujung bulan lalu itu, dirinya mengakui menggunakan periuk tekanan tinggi berjenama SINC*R*. Dalam nasihatnya, dirinya memaklumkan hal sudah terjadi dan meminta pengguna lain berhati-hati saat menggunakan pressure cooker.

IKLAN

Berdasarkan kata dari komen, ramai yang agak “takut-takut”menggunakan periuk tekanan tinggi ini kerana hal-hal seperti ini.

SERTAI KELAS JAHITAN BERSAMA MINGGUAN WANITA & EPAL

Muka Lecur Teruk Akibat Pressure Cooker Meletup, Wanita Terlantar Hampir Seminggu Di WadJom daftar sekarang!!! KELAS JAHITAN KREATIF

Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

IKLAN

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.

Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

Projek 1: Denim Tote Bag

IKLAN

Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag

Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif

#sewingworldgallery

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI