prudential

Tiada siapa tahu bila datangnya saat kematian itu. Hari ini masih sempat bergelak tawa, esok lusa mungkin ditakdirkan menemui Sang Pencipta.

Sebab itulah mak ayah kena sentiasa bersiap sedia dengan perancangan untuk keluarga demi jaminan masa depan anak-anak, lebih-lebih lagi di pihak ayah sebagai ketua keluarga.

Zaman sekarang serba-serbi memerlukan duit dan sumber kewangan yang kukuh adalah sangat penting. Fikirkan…Jika ditakdirkan meninggal dunia esok hari,

i. Adakah anak-anak mampu untuk berdikari tanpa anda disisi? Bagaimana dengan masa hadapan mereka?
ii. Bagaimana pula dengan segala hutang piutang yang ada? Siapakah yang akan melangsaikannya?
iii. Pendidikan anak-anak?

Tanggungjawab sebagai mak ayah sangat berat. Kita harus memastikan masa depan anak-anak tetap terpelihara dan terjamin meskipun selepas ketiadaan di dunia ini. Salah satu cara mudah adalah dengan melanggan produk yang berasaskan konsep Hibah Takaful.

Hibah Takaful (dari segi syarak) adalah pemberian atas dasar kasih sayang tanpa mengharapkan apa-apa balasan. Contoh, suami boleh menghibahkan rumah yang diduduki kepada isteri agar isteri and anak-anak dijamin mempunyai tempat tinggal dan perlindungan selepas kematian suami.

IKLAN

Tonton TVC PruBSN Warisan di sini

Mampukah Mereka Berdikari Tanpa Anda? Masa Depan Keluarga Terjamin Dengan Adanya Ini

PruBSN Warisan

PruBSN Warisan adalah pelan perlindungan yang direka khas bagi memenuhi keperluan anda untuk meninggalkan warisan buat orang yang tersayang dalam bentuk hibah sekiranya perkara yang tidak diingini (seperti Kematian / hilang upaya kekal dan menyeluruh) menimpa anda.

Dalam semua pelan takaful yang ada, PruBSN Warisan merupakan satu pelan khas berkaitan pelaburan yang memberikan perlindungan yang tinggi.

Dengan PruBSN Warisan, anda dan orang yang anda sayangi dilindungi daripada hidup yang tidak terjamin supaya warisan anda akan terbina dengan teguh.

IKLAN

Manfaat PruBSN Warisan

(a) Sara Hidup Keluarga

Dengan jumlah perlindungan minimum sebanyak RM250,000, kesejahteraan orang yang disayangi pastinya dilindungi sekiranya perkara yang tidak diduga berlaku.

(b) Hibah

Lindungi masa depan orang tersayang dengan menamakan mereka sebagai penama. Mereka akan menerima jumlah perlindungan tanpa prosedur pusaka yang rumit. Dengan warisan yang ditinggalkan, hutang juga boleh diselesaikan untuk meringankan beban.

(c) Had Tanpa Pemeriksaan Perubatan Yang Tinggi

Dapatkan perlindungan sehingga RM1,500,000 dan nikmati proses aplikasi mudah tanpa perlu menjalani pemeriksaan kesihatan*.

IKLAN

*Bergantung kepada umur dan tahap kesihatan orang yang dilindungi.

Mampukah Mereka Berdikari Tanpa Anda? Masa Depan Keluarga Terjamin Dengan Adanya Ini

Mampukah Mereka Berdikari Tanpa Anda? Masa Depan Keluarga Terjamin Dengan Adanya Ini

Masih ramai mak ayah di luar sana yang belum tahu mengenai Hibah dan PruBSN Warisan kan? Jangan tunggu sehingga semuanya sudah terlambat. Jom kita langgan PruBSN Warisan hari ini untuk masa depan yang lebih terjamin.

Klik sini untuk info lanjut.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI