Hanya yang sedang atau pernah melalui kehidupan bermadu dapat merasai pahit manisnya berkongsi kasih daripada seorang lelaki bergelar suami.

Namun kalau diselongkar gambar di Instagram Datuk Nurulhidayah Ahmad Zahid dan suaminya Saiful Nizam bersama anak-anak dan madunya, kelihatan ukhuwah mereka terjalin cukup indah dalam kehidupan poligami. Malah makin berganda kebahagiaan yang dipamer.

Tidak dinafikan, menjadi isteri kedua sering dipandang serong dalam masyarakat jadi isteri kedua harus bersedia secara mental dan fizikal dalam menempuh fasa yang mungkin melukakan perasaan anda. Apa yang penting (bukan menggalakkan), cinta sejati tidak mudah goyah hanya kerana hinaan atau kejian orang. Jangan kisah apa orang kata, peduli hanya apa yang keluarga dan suami anda kata kerana hanya mereka yang berjasa dan berkepentingan dalam hidup anda.

Walaupun masa kaum isteri bermadu untuk bersama dengan suamiku terbatas, tetapi mereka dapat merasakan kebahagiaan yang semakin bertambah apabila bersama. Benarlah, perpisahan sementara menjadikan semakin rindu. Waktu bersama, mereka manfaatkan sebaiknya.

Luahan Datuk Nurulhidayah Ahmad Zahid Bukti Bahagia Yang Dirasai

Selamat Hari Lahir Sayang! Okay here we go, sebab dia takda IG I just wanna share the best of him to my followers on his birthday.

Suami saya seorang yang sangat penyayang dan taat pada Pencipta, taat pada Ibunya. Allah menjodohkan saya dengan beliau yang berstatus suami orang adalah satu rahmat buat saya. Allah mempermudahkan urusan jodoh kami dan saya juga dikurniakan seorang sahabat dan kakak yang baik iaitu Madu saya.

IKLAN

Suamiku, semoga dirimu sentiasa dirahmati, dilindungi, dikurniakan berjuta keberkatan dunia dan akhirat. Dengan umur yang semakin meningkat, dipohon agar Allah memberikan suamiku kesihatan yang terbaik dari Mu ya Rahim, untuk terus beribadah sebagai hambaNya yang paling taat agar dapat memberikan kebaikan kepada hambaNya yg lain.

Ya Allah, sesungguhnya aku menyayangi insan yg bernama Saiful Nizam ini. Aku bukanlah isteri yang sempurna. Berikan aku kekuatan dan kesihatan untuk berbakti kepadanya ya Allah agar suamiku dapat merasai kasih sayangku didunia sebelum dia dikurniakan bidadari yang sempurna buatnya di Syurga kelak. Inshaa Allah..

Ya Rahman, Ya Rahim, lapangkan dada dan ilhamkan suamiku fikiran yg terbaik agar dia tenang dalam mencari rezeki yang halal buat keluarga besar kami. Tiada apa yang lebih penting selain kebahagiaan suami sementara dia Kau pinjamkan buat aku dan kakak.

Kabulkan doaku ya Allah kerana dia suami yang terbaik buatku.

IKLAN

Aamiinn Ya Rabb.. (..terima kasih buat yang sudi mengAaminkan doa ini..) ❤️

Soal Zuriat

Walaupun takda rezeki lagi nak beri zuriat pada suami, jika tiada rezeki pun, semoga anak-anak ini mampu membalas jasa suami suatu hari nanti dengan penuh kasih sayang. Terima kasih kerana sudi menyayangi anak2 ini umpama anak sendiri. Hanya Allah sahaja mampu membalasnya.. Terima kasih Cinta ❤️

Kejutan Sempena Hari Lahir

…and last but not least, I hope you had a blast on ur special day today Sayang! I am not a husband expert as this is my 1st time celebrating ur birthday as ur wife. Sayang, terima kasih atas kasih sayang ini untuk kita saling melengkapi kekurangan yang ada pada kita. I hadir bukan untuk bersaing dengan sesiapa tapi percayalah, kasih sayang I buat Sayang dan keluarga sampai ke akhir hayat. Inshaa Allah. Semoga Allah terus memberkati dan merahmati kasih sayang kita. Aaminn Yaa Rabb. I love you Baby Boy! ?

IKLAN

Alhamdulillah. As per plan. Happy hubby ??☺️

A post shared by Nurulhidayah Ahmad Zahid (@nurulzahid) on

Netizen Turut Terharu

Movie date ?

A post shared by Nurulhidayah Ahmad Zahid (@nurulzahid) on

Haaa… sila kuatkan hati dengan matlamat bahawa perkahwinan anda adalah mencari keredaan Allah melalui kebaikan suami. Jika niat jelas dan ikhlas, lama-kelamaan isteri pertama akan lembut hatinya bahkan dia boleh menjadi kawan baik.

Bahagia tengok rumah tangga Datuk Nurulhidayah Ahmad Zahid walau statusnya sebagai isteri kedua, memang betullah tak semua ‘madu’ itu manis beracun. Moga rumah tangga wanita hebat ini terus bahagia diselitkan dengan Sakinah, Mawaddah, dan Warahmah.

Percayalah… apabila hati terikat dengan Allah, kembalilah wanita dengan asal fitrah kejadiannya, menyejukkan hati dan menjadi perhiasan kepada dunia.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI