‘Kalau Bosan Berkurung, Berkebaya Lah Pula’ Gelagat Isteri Undang Bahagia Suami

Haa.. macam-macam tau gelagat isteri bila ikut arahan Perintah Kawalan Pergerakan oleh kerajaan Malaysia ini. Berminggu-minggu berkurung dah tak dapat jalan-jalan, isteri pun cari idea macam mana nak hiburkan hati sendiri.

Kira macam me time juga lah ini. Lucu baca perkongsian Bro Ohsem, Akhtar Syamir tentang isterinya, Nora Azni. Terkejut ‘kawan’ tu.. naik hairan kenapa isteri bersolek, cantik-cantik berkebaya dalam rumah.. nak pergi mana? Rupanya ini ceritanya.

 

I Dah Tak Tahan Berkurung Dalam Rumah Ni

Kalau bosan berkurung, berkebaya lah pula. #KebayaPKPChallenge. Itulah yang dilakukan isteri saya Nora Azni hari ini.

Terkejut juga mula-mula bila tengok dia bersolek bagai. “I dah tak tahan dah berkurung dalam rumah ni, I nak keluar, tak kira la kena tangkap ke kena tahan ke.”

IKLAN

Rupanya, siap je berkebaya dan bersolek, terus ke bahagian luar rumah, ambil penyapu dan penyodok sampah dan mula menyapu. Hahaha.. Terkena saya hari ini.

Dia boleh sambung masak, basuh pinggan, lap meja, bersihkan kipas, sidai baju, lipat baju dan basuh tandas sambil melawa macam tu. Kelakar sungguh. Padahal memang itulah yang para isteri buat setiap hari. Bezanya hari ini, dia berkebaya.

Sesekali Bergurau Suami Isteri, Seronok Juga

Siap pegang beg tangan, simbolik kepada Dato Rizalman sound retis yang selalu ambil gambar tunjuk beg tangan tu. Hehe.. Jangan risau, takde duit pun dalam tu, kad Watson je.

Sekali-sekala bergurau begini, seronok jugak. Tergelak-gelak kami berdua masa ambil gambar tadi. Video pun ada, nanti saya upload.

Siapa nak join challenge ni? Jom share gambar korang pulak kat komen. Korang cuba share jugak, mesti ramai lagi nak sahut cabaran ni.

MW : Tak salah kan bercantik-cantik dalam rumah. Selain hiburkan hati sendiri, suami pandang hari-hari pun jadi seronok sama.

Sumber/Foto : Akhtar Syamir yang selalu menulis mengenai hubungan suami isteri, kekeluargaan dan isu semasa di Supergroup Telegram BroOhsem Fans di mana kita boleh berinteraksi dengan lebih rapat lagi, http://t.me/broohsemfans

Baca sini : WHO jangka pesakit kritikal bertambah, kes Covid-19 Malaysia memuncak pertengahan April.