Sumber Foto: Instagram Sharnaaz Ahmad & Instagram Noor Nabila

Pelakon berbadan sasa, Sharnaaz Ahmad selepas sah bercerai dengan bekas isteri, Noor Nabila pada 9 Julai lalu secara hakam di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur semalam mereka telah mencapai kata sepakat dan bersetuju dengan tuntutan yang dimeterai dalam perjanjian penghakiman persetujuan di Mahkamah Tinggi Syariah.

Sharnaaz akui dia bersyukur kerana kes ini akhirnya selesai selepas kedua-dua peguam berbincang dan bersepakat menyelesaikan kes.

Artikel berkaitan: Bercerai Itu Hanyalah Suami Isteri, Sharnaaz Komited Tak Pernah Lupa Lawat Anak Setiap Hari

Pelakon Sharnaaz Ahmad Bergelar Ayah, Istimewanya Kongsi Tarikh Lahir Sama Dengan Anak!

“Jebat Keutamaan, Walaupun Saya & Nabila Bukan Suami Isteri, Tapi Kami Masih Berkawan”

“Jebat Keutamaan, Walaupun Saya & Nabila Bukan Suami Isteri, Tapi Kami Masih Berkawan”

IKLAN

“Saya dan Nabila, keutamaan kami adalah Jebat. Walaupun kami tidak boleh meneruskan hubungan sebagai suami isteri, tapi kami masih berkawan,” katanya.

Sharnaaz dan Nabila yang juga kakak kepada Neelofa berkahwin pada 31 Mac 2017 di sebuah hotel di Petaling Jaya, Selangor. Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan anak lelaki, Jebat Jayden yang berusia dua tahun.

Sharnaaz Setuju Memberi Nafkah Anak RM1,200

IKLAN

“Jebat Keutamaan, Walaupun Saya & Nabila Bukan Suami Isteri, Tapi Kami Masih Berkawan”

Seperti mana yang dipetik menerusi Sinar Plus, tuntutan yang dimeterai melalui surat ditandatangani kedua-dua pihak membabitkan nafkah edah, hadanah atau hak penjagaan dan nusyuz yang dibacakan di hadapan Hakim Syarie Mohamed Fauzi Mokhtar. Melalui prosiding itu, peguam, Datuk Zainul Rijal Abu Bakar yang mewakili Noor Nabila, 36, selaku plaintif mengemukakan bahawa pihak defendan iaitu Sharnaaz, 35, bersetuju untuk memberi nafkah edah sebanyak RM500 selama tiga bulan.

“Pihak defendan bersetuju untuk memberi nafkah anak RM1,200 sebulan termasuk defendan dibenarkan berjumpa anak mereka selain penarikan balik permohonan nusyuz difailkan defendan.

IKLAN

“Plaintif juga bersetuju untuk mengetepikan tuntutan mutaah melainkan sebuah rumah di Taman Tun Dr Ismail (TTDI) dipindah milik kepada plaintif. Penjagaan anak turut diberikan kepada plaintif dan tuntutan nusyuz telah dibatalkan,” katanya.

Sementara itu, Peguam Ummi Kartini Abd Latif yang mewakili Sharnaaz mengesahkan dan bersetuju dengan terma-terma dikemukakan dan dipersetujui.

Selepas terma-terma itu dibacakan, Hakim Syarie Mohamed Fauzi bertanyakan kepada Sharnaaz dan Noor Nabila adakah mereka bersetuju dengan perjanjian tersebut, kedua-duanya bersetuju dan menerimanya sukarela termasuk tiada paksaan daripada mana-mana pihak.

Sumber: https://sinarplus.sinarharian.com.my
Sumber Foto: Instagram Sharnaaz Ahmad & Instagram Noor Nabila
Bagi mendapatkan lebih banyak kisah menarik sila ke Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita/

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI