Sumber Foto : Instagram Dr Say Shazril

“Isteri nak perhatian. Itu saja!” Suami pinjamkan telinga kepada isteri bila anak-anak tidur itu sudah memadai.

Pengacara dan doktor selebriti, Dr. Say Shazril yang sering diajukan soalan daripada pengikut menerusi akaun Instagramnya, kali ini berkongsi tentang keprihatinan suami terhadap isteri dan kepentingan menjaga hubungan suami isteri.

“Isteri Nak Perhatian. Itu Saja!”

Seorang wanita yang bergelar isteri dan ibu pastinya mendambakan kasih sayang daripada suami tercinta. Bagi mereka yang bekerja, selepas letih pulang dari pejabat kemudian akan melayan karenah anak-anak pula. Begitu juga dengan wanita yang bergelar suri rumah di mana sepanjang hari berhadapan dengan anak-anak dan kerja-kerja di rumah.

Menerusi topik “Isteri Nak Perhatian Suami. Itu Saja” Dr Say Shazril menerangkan tentang kisah salah seorang pengikutnya yang berkongsi hampir empat tahun tidak keluar ‘dating’ berdua bersama suami.

“Isteri kita ni tak nak pun Habib Oro Italia, Angsa Emas, beg LV, Chanel, Dior tu.

“Tapi apa yg depa nak adalah perhatian kita. Semalam ada someone dm (mesej) sy cerita last dia lepak kopi dan window shopping berdua dengan husbandnya April 2018. Bulan depan genap 4 tahun tak pernah dating berdua husband & wife. Lagi lama dari Covid.

“Terduduk saya cuba menghadamnya. Katanya lepas ada anak, suami terlalu risaukan anak. Bagus suaminya risaukan anak daripada suami biawak hidup yg tak cara-kan anak.

“Saya tanya lagi “U urself, how do u feel? What do u want?”.

“Dia reply “i suka masa berdua dengan suami. Sekarang rasa macam jauh dengan suami sebab lama dah tak ade deep conversation/ discuss pasal future/ cerita anything”,” kongsi Dr Say.

IKLAN

Tenangkan Isteri Dengan Kasih Sayang

Dr Say menerangkan perhatian suami amatlah penting. Paling senang pinjamkan telinga untuk mendengar luahan isteri.

“Sebenarnya perhatian dari suami ni tak perlu melibatkan keluar berdua dengan wife pun.

“It can be as easy as meminjamkan telinga kita kepada wife bila anak-anak dah tidur.

“Wife tengah masak tiba2 kita datang peluk dari belakang. Balik kerja tiba-tiba kita suprisekan wife dengan bunga/ makanan favourite diorang.

“Sebab wife ni nak acknowledgement yang suami mereka masih berminat kat mereka. Dalam kepala diorang banyak berfikir “aku dah tak menarik bagi suami aku ke?”, “am i good enough for my husband?”.

Kiddocare

“Small gestures ni membantu menenangkan mereka. Kenapa saya selalu panggil Kiddocare? Sebab by the time wife tidokan Ace, dia pun tertidur sekali macam mana nak pillow talk. Nak suprisekan bini balik dari kerja, saya work from home.

“Jadi itulah sebab kenapa saya suka ajak wife keluar. Kat rumah dengan anak-anak nak sembang “how was your day” boleh la tapi kalau nak sembang “what do u think…” atau “how do u feel…” memang idok ler dengan Ace melompat dan Sef menjerit tu.

IKLAN

Jaga Hubungan Dengan Pasangan

“Each time sy amik Kiddocare saya tak pernah begitau bini sebab saya tau bini akan sentiasa risaukan anak-anak. Naluri seorang ibu akan rasa bersalah

“Kalau tinggalkan anak-anak jadi its our responsibility as a husband untuk tenangkan depa.

“Sebab penting juga untuk kita jaga hubungan dengan pasangan kita.

“Deep conversation, future plans, flashback sikit, holding hands benda yg bagi kita remeh tapi besar impactnya kepada mereka. At the end of the day, HAPPY WIFE HAPPY LIFE,” nasihat Dr Say.

Menerusi ruangan komen ramai yang bersetuju dengan perkongsian Dr Say itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

Menarik Lagi : Baru 34 Tahun, Dr Say Akui Dirinya Berisiko Kena Serangan Jantung

IKLAN

Masih Sedih Ace Disahkan Autism, Dr Say Nasihat Mak Ayah Tolonglah Peka Perkembangan Anak-Anak

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

Sumber Foto : Instagram Dr Say Shazril

Mingguan Wanita : Seronok bila suami memahami dan sering mendengar setiap luahan.

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita
TikTok: https://tiktok.com/@mingguanwanita

ZAMAN DAHULU BOLEH LAH NAK PERMAINKAN WANITA. SEKARANG ‘BIG NO’ Wanita hari ini PANTANG DICABAR!


Pernah diperlekehkan? Dipijak kepala? Buli atau takut berdepan masalah hidup? Dengar apa nasihat pakar. Jom sertai webinar sehari, AURA: Wanita Pantang Dicabar ini.
Klik link ini untuk daftar penyertaan: https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-aura-wanita-pantang-dicabar/ atau whatsapp : http://www.wasap.my/60196328758/DaftarAura