Saya mohon jasa baik semua untuk menghentikan tular ini. Kami sekeluarga berusaha untuk memberi semangat kepada ibu- Anak Pemandu Myvi (Foto : Facebook)

”Henti sebar fitnah, ibu masih bersedih.” Pemandu Myvi pitam selepas ziarah kubur arwah suaminya kerana mengalami hipoglisemia (glukosa darah rendah).

Ternyata insiden yang berlaku adalah di luar kawalan dan wanita ini pitam semasa ingin keluar daripada parkir yang terletak di kawasan tersebut.

Henti Sebar Fitnah

Anak kepada wanita yang terbabas ke kawasan Tanah Perkuburan Islam Forest Heights, Senawang, Negeri Sembilan, semalam meminta supaya orang ramai berhenti menularkan gambar kejadian dan mencaci ibunya.

Menurut Syafiq Sidek, 30, dia sudah membuat laporan polis berhubung kejadian itu semalam, bagi meminta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) menyiasat hantaran di Facebook (FB) yang berunsurkan fitnah dan makian itu.

Ibu Masih Trauma

“Ibu masih trauma dan bersedih kerana baru saja kehilangan suami tercinta akibat Covid-19 pada Ogos tahun lalu. Arwah dikebumikan di lokasi kejadian.

“Saya mohon jasa baik semua untuk menghentikan tular ini. Kami sekeluarga berusaha untuk memberi semangat kepada ibu,” katanya.

Tambah Syafiq, dia sekeluarga dengan ikhlas memaafkan individu yang mencaci ibunya di FB sebelum ini kerana menganggap mereka tidak mengetahui punca kejadian.

IKLAN

Artikel Berkaitan:

10 Tahun Hidap Kencing Manis, Illya Titikberatkan Kesihatan Dengan Mendaki Bukit & Bersenam

‘Umur Baru 13 Dah Ada Kencing Manis’ Awasi Apa Anak Makan

Hamil Anak Kedua, Raja Farah Ada Kencing Manis, Kurang Air Ketuban & Bakal Bersalin Secara Induce!

IKLAN

Pemandu MyVi Pitam

“Kami sudah lalui saat yang perit dan sukar sebelum ini jadi tidak mahu orang lain rasa apa yang kami rasa. Cukup kami sekeluarga saja yang menanggungnya.

“Bagaimanapun, jika masih ada pihak yang masih menyebarkan fitnah, kami akan teruskan tindakan melalui SKMM terhadap pihak berkenaan.

“Saya juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada wartawan Harian Metro dan polis kerana memberikan laporan yang betul bagi menjelaskan keadaan sebenar,” katanya.

Selepas Ziarah Kubur

Harian Metro semalam melaporkan sebuah Perodua Myvi terbabas ke dalam kawasan Tanah Perkuburan Islam Forest Heights selepas pemandunya pitam.

IKLAN

Dalam kejadian kira-kira jam 10 pagi itu, pemandunya dikatakan mengalami hipoglisemia (glukosa darah rendah) ketika mahu memandu keluar dari kawasan parkir selepas menziarahi kubur suaminya.

Mingguan Wanita : Kepada netizen, hentilah menyebar berita yang tidak benar. Sebaiknya janganlah terlalu cepat menghukum sehingga tidak mencari punca sebenar kejadian berlaku. Bimbang memakan diri akhirnya.

Sumber : myMetro

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita