falling stars challenge

Lepas satu persatu, cabaran yang pelik-pelik dan tak masuk akal diperkenalkan dan menjadi trending di media sosial. Jika sebelum ini ‘Keke Challenge’, merupakan aksi tarian yang memerlukan individu untuk keluar kereta dalam keadaan kereta bergerak sambil mengikut rentak lagu, In My Feelings, sebelum memuat naik video berkenaan di media sosial, terkini ‘Falling Stars Challenge’ pula.

Trending Di Instagram

Cabaran yang semakin popular dan trending di laman Instagram menggunakan hashtag #fallingstars telah mendapat hampir 43,000 posting perkongsian gambar.

‘Falling Stars Challenge’ ini memerlukan individu untuk berkongsi gambar ‘dramatik’ keadaan diri bila ‘jatuh dari langit’. Kebanyakkan berkongsi gambar seolah-olah jatuh pengsan menyembah bumi dengan keadaan tangan, muka dan badan tertiarap, disamping barang-barangan  turut bersepah disekeliling.

IKLAN

‘Falling Stars Challenge’ Pula, Cabaran Pelik ‘Jatuh Tertiarap’ Kian Viral Di Instagram!

Selepas berkongsi gambar dan menyahut cabaran tersebut, individu tersebut perlu mengundi kawan-kawan mahupun followers yang lain pula untuk melakukan cabaran yang sama!

IKLAN

Tercetus Dari Rusia

Menurut sumber The Sun, Cabaran ‘Falling Stars Challenge’ ini mula tercetus di Rusia dan popular dikalangan para jutawan.Ramai jutawan yang berkongsi aksi dramatik, jatuh tertiarap di samping jet peribadi, kapal layar, helikopter, kereta mewah, sambil ‘menayang’ duit mahupun beg tangan mewah.

‘Falling Stars Challenge’ Pula, Cabaran Pelik ‘Jatuh Tertiarap’ Kian Viral Di Instagram!

IKLAN

Tak taulah apa motif sebenar cabaran yang tidak berfaedah ini. Diharap, rakyat Malaysia tidak terikut-ikut dengan cabaran pelik-pelik yang kian trending di Instagram ini.

Sumber: The Sun & Daily Mail

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI