ekzema

Kalau anak diserang ekzema, mak ayah memang kena usahakan bagi minum susu khas sebab nak kurangkan kulit jadi meradang teruk.

Tetapi usahlah risau kerana penyakit kulit ini boleh disembuhkan sepenuhnya secara kekal. Anda hanya perlu mengubah sedikit pemakanan anda dengan memasukkan makanan yang dapat mengawal ekzema.

Andai tengok anak kecil yang jadi mangsa ekzema, memang kasihan tambah pula bukan sebarang susu yang anak kecil boleh minum. Inilah masalah normal yang dilalui oleh seorang anak kecil, Al Asyiq, 2 tahun 4 bulan yang mengalami ekzema teruk sehingga luka.

Apa yang menyedihkan anak kecil ini memerlukan susu yang harganya bukan biasa-biasa untuk diminum, untuk lebih dekat ikuti perkongsian daripada Puan Adnin Al Hannan ini…

IKLAN

AL ASYIQ

Ekzemanya masih belum baik, luka bernanah pada kaki dan tangan. Menangis sakit pedih setiap kali mandi begitu juga dengan dua adik beradiknya yang lain turut mengalami ekzema.

Kakinya disarungkan stokin yang panjang sampai kepeha untuk elak dari digaru tapi kadang ditanggal sendiri dan menggaru juga hingga luka.

IKLAN

Alergi Bagi Ekzema

Al Asyiq mengalami malnutrition dan masalah perkembangan tumbesaran dan ekzema yang teruk. Alergik pada nestum, gandum, oat, roti putih, soya, dan susu formula lembu.

Memerlukan susu khas novalac novarice berharga RM120, 800gram tahan selama 4 hari. Sebarang bentuk bantuan amatlah diperlukan.

IKLAN

Bagi Yang Nak Hulurkan Bantuan Boleh Terus Ke:

Maybank: 155032306795.
Mas Idayuu binti Masturi.

Terima kasih.
0133862178 (hp)

Berkat penghulu hari, moga ada mak ayah yang sudi menghulur sedikit sumbangan untuk mengurangkan beban anak kecil ini berdepan dengan masalah kulit yang dilaminya.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI