Tanyalah mana-mana ibu bapa, tidak seorang pun yang mahu anaknya hanya setara itu sahaja. Sudah tentu, dia mahu anak yang dilahirkan dan diasuh selama ini berjaya dalam hidup serta menjadi seorang yang berguna.

Walau bagaimanapun, dengan cabaran sekarang yang semakin hari semakin moden dan canggih ini membuatkan ibu bapa bekerja keras agar didikan itu tidak tersasar. Sebolehnya mak dan ayah mahu berjaya bukan sahaja di dunia malah akhirat juga.

Lebih membanggakan bukan sahaja mak ayah itu sendiri tetapi turut dirasai oleh mak ayah lain apabia melihat anak-anak sekarang berjaya.

Sejuk ibu dia mengandung… itulah yang sering mak-mak ungkapkan apabila melihat anak-anak berjaya dan tentunya setiap ibu bapa amat mengharapkan kejayaan yang sama pada anak-anak.

IKLAN

Ikuti kupasan topik tentang cabaran mendidik generasi alfa dari perspekstif Islam demi
melahirkan anak-anak yang berjaya dunia akhirat dan tip untuk anak-anak yang bakal menduduki peperiksaan besar nanti dalam Mingguan Wanita talkshow pada esok hari di Astro Prima 105 dan Prima HD 121 pada jam 11.00 pagi – 12.00 tengha hari bersama hos Siti Elizad dan co-hos Dato’ Rosyam Nor untuk membincangkan lebih lanjut bersama tetamu jemputan Ustazah Isfadiah Dasuki 9pendakwah bebas/motivator), Cikgu Zam Zainol dan selebriti yang berkongsi tentang pengalaman dan tip dalam menjaga anak serta cabarannya.

Untuk sebarang komen dan persoalan untuk ditanyakan kepada tetamu dan juga pakar, hubungi Talian Teman Wanita Anda di 03-89405011 atau komen terus di ruangan komen yang disediakan. Jangan lupa temujanji esok ye semua!

IKLAN

#mingguanwanitatalkshow

#mingguanwanita

IKLAN

#temansetiapwanita

#Astroprima105

#Astro Primahd121

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI