Buat Kek Pisang Gebu Cara Azlina Ina, Ikut Resipi Satu Persatu Memang JADI!

Share

Ada sesetengah mak merasakan buat kek pisang adalah paling senang dan mudah sekali. Namun, tak mustahil merasakan agar susah dan selalu tak jadi.

Macam mana nak pastikan buat kek pisang jadi gebu ye. Kali ini, Azlina Ina Fans siap bagi step by step lagi. Memang mudah dan senang.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Resipi ROTI SIRO KELATE Simple, Letak Dalam Peti Sejuk Lagi Sedap!

Lagi Menarik: Tepung PISANG GORENG Rangup, Resipi Niaga Hampir 15 Tahun!

Info Lagi Menarik DI SINI

Buat Kek Pisang Paling Mudah

Ini resipi kek pisang gula perang gebu. Boleh juga buat untuk raya nanti.

1. Lecek pisang berangan. Boleh juga gunakan pisang emas atau pisang awak-awak mengikut citarasa masing-masing.

2. Gula perang. Boleh juga guna gula biasa pun.

3. Minyak jagung tapi boleh gantikan dengan minyak masak biasa.

4. Campurkan tepung gandum, baking powder dan soda bikarbonat sebanyak 1 sudu. Ayakkan.

5. 3 biji telur gred A

6. Adunkan semua di atas kecuali tepung dan pisang yang telah dilenyek tadi.

7. Selepas itu, masukkan tepung. Kacau sebati.

8. Apabila siap, masukkan ke dalam loyang dan bakar pada suhu 180’ selsius. Bakar selama 40 minit atau hingga masak.

9. Jangan tengok pada rupanya sebab rasa sedap dan gebu. Melekat mungkin salah LOYANG.

10. Siap. Gebu dan sedap.


Tengok Artikel Berkaitan DI SINI: Jangan Buang KULIT PISANG, Rupanya Banyak PETUA Untuk CANTIK, Mudah  Jimat

Resipi Kek Pisang Sesedap Rasa, Tak Muak, Guna Blender Saja, Mudah Dan Senang!

 

Mingguan Wanita : Resipi kek pisang paling senang. Selamat mencuba.

Sumber: Azlina Ina Fans

 

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :
https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah

IKLAN