Biadap atas rezeki, wanita koyak RM100 depan ustaz lepas dibayar ganti rugi kereta tercalar di R&R. Bagi orang susah, RM100 itu besar nilainya. Ia boleh buat beli beras, telur, barang-barang dapur kering dan boleh juga buat belanja anak sekolah.

Tapi bagi “orang berduit”, RM100 itu mungkin kecil kerana sekali makan di restoran berjenama nilainya lebih dari itu sedangkan “makan” ini hanya sekadar mengalas perut.
Namun biadap atas rezeki adalah satu perkara yang sangat buruk akhlaknya.

Tindakan seorang wanita (tidak dinyatakan siapa orangnya) yang bertindak mengoyak wang RM100 selepas beremosi keretanya tercalar sedikit hanya segoresan kuku di kawasan rawat dan rehat Gurun seperti dikongsikan oleh Ustaz Ahmad Yusof dan kemudian di kongsi di Tik Tok usahawan @Anaszahrin membuatkan ramai berasa betapa tidak retinya bersyukur wanita ini.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- 4 Tahun Berehat, Kasihankan Anak-Anak, Linda Hashim Kembali Berlakon “Rasa Ralat Tolak Rezeki Allah”

Gigihnya Cari Rezeki “Isteri Tolak Van Uzur Sampai Meniarap Atas Jalan, Enjin Pula Pernah Jatuh Kat Parkir Niaga” Abang Am

‘Kerana UPSR 1E..’ Selepas Ditolak Tiga Sekolah, Ini Rezeki Anak Terima

Menurut Ustaz Ahmad yang berkongsi luahan ini, mereka ada berhenti di kawasan R&R Gurun dan ketika pembantunya membuka pintu kereta, berlaku sedikit sentuhan pada kenderaan sebelah.

Ekoran itu, kereta wanita berkenaan tercalar sedikit, hanya sedikit goresan kuku.

IKLAN

“Bila dia mula marah-marah dan emosi, pembantu panggil saya keluar dari kereta. Dia merakam muka saya dan staff saya dan kalau viral hal ini, inilah penjelasan dari saya.
“Bila saya di hadapannya, dia terus bercakap bahasa Inggeris dan kemudian meminta saya membayar ganti rugi di atas calar sedikit itu.

“Dia kata RM100 walau pun goresan calar itu hanya sedikit. Terlalu sedikit.

@anaszahrin Ya Allah…Ustaz @AhmadYusof ♬ Selawat Nabi Muhammad Saw – N.I.A

 Jelas Ustaz Ahmad lagi, selepas dia membayar wang berkenaan, wanita itu bertindak lebih termasuk biadap dengan rezeki apabila terus mengoyak wang kertas berkenaan di hadapannnya seolah menghina rezeki dari Allah.

“Soalnya inikah akhlak seorang indvidu? Jelasnya ini bukan akhlak tapi biadap dengan rezeki,” katanya. Dalam pada itu, jelas Ustaz Ahmad akui dia agak terasa dengan tindakan wanita berkenaan.

Biadap Atas Rezeki, Wanita Koyak RM100 Lepas Dibayar Ganti Rugi Kereta Tercalar Di R&R“Kalau dia menerima wang itu, saya tiada apa dan hal ini dah diselesaikan dengan cara baik. Tapi tindakannya mengoyak wang (rezeki) itu buat saya terasa sedikit katanya lagi.

IKLAN

JEANS BURUK JANGAN DIBUANG, IKUTI KELAS MENJAHIT BERSAMA EPAL DAN MW

Biadap Atas Rezeki, Wanita Koyak RM100 Lepas Dibayar Ganti Rugi Kereta Tercalar Di R&RJom daftar sekarang!!! KELAS JAHITAN KREATIF

Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.

Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

IKLAN

Projek 1: Denim Tote Bag

Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag

Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif

#sewingworldgallery