Sumber Foto: Instagram say_shazril

Rupanya yang tampan dan dianggap doktor paling kacak di Malaysia, Muhammad Shazril Shaharuddin atau lebih ramah dipanggil Dr. Say mempunyai pengikut dan peminatnya yang tersendiri.

Dr Say pernah aktif menjadi model editorial, peragaan mahupun komersial. Kemudia beliau terkenal dan mulai viral di laman-laman sosial.
Terbaru menerusi entri di Instagram, Dr Say berkongsi tentang perkembangan terkini dirinya yang kini sudah bergelar pelakon.

‘Saya Bukan Hero..’ Kerana Ini Dr Say Teruskan Niat Jadi Frontliner

Dr Say Seru Suami Hargai Isteri Dan Bebelannya, Percayalah! Bahagia Keluarga

Banyak Perkara Bermain Di Fikiran

Paling menarik Dr Say menjelaskan pada awal ingin menceburi bidang lakonan banyak perkara yang bermain di fikiran.

Selain kerisauan keluarga dan isteri, Dr Say juga cukup bimbang dengan tanggapan orang lain tentang dirinya. Namun apabila sudah berada dalam bidang tersebut, Dr Say bersyukur kerana pelakon yang bekerjasama dengan dirinya, memberikan nasihat yang positif.

Luah Dr Say;

IKLAN

“Topik : Pengalaman Berlakon Drama
“Sememangnya TERBAIK! Yg membezakan drama dengan iklan is drama suuuper chill. Nak olah script ikut keselesaan sendiri boleh janji point tu ada sebab tu kalau korang perasan tadi sy gelar “I YOU” sebab sy biasa guna I & You dengan wanita. Kalau iklan kena ikut 100% scriptnya. Pastu sy ingat artis2 ni jenis tak sembang dengan orang macam sy. Sy anak ikan ja peeps, @fahrinahmad_fa @nabila.razali @mona.allen ni sume bapak & mak ikan tapi depa layan sy seadanya.

Fahrin Nasihat Kena Pelbagaikan Bakat

“Fahrin siap btau sy yg in life kena pelbagaikan bakat yg kita ada untuk kekal “laku” macam dia boleh berlakon, hosting & ada bisnes sendiri. Bella pulak btau sy yg in life kita kena grab opportunity yg datang sebab opportunity comes once in a lifetime & tengoklah di mana dia berada sekarang.

Isteri Risau

IKLAN

“Sambung cerita semalam, salah satu sebab sy tolak tawaran berlakon selain kerisauan bini adalah sy memikirkan impression others terhadap sy.

“Yelah “Belajar tinggi2 tuptap end up berlakon. Apo cito?” At least itu ape yg parents sy bisingkan bila sy cerita hasrat sy nak berlakon. Tapi bila fikir balik “why not?” & “what’s wrong with doktor berlakon?”.

“Apa pendapat korang? Korang rasa doktor tak patut atau tak sesuai ke menceburi bidang lain? Ape2 pun it was a good 1st experience for me.

“Bersyukur sesangat ditemukan dengan production house yg sporting & well organized yakni Orange Tree. Tak dilupakan juga barisan pelakon veteran yg banyak berkongsi tips dengan sy.” luah Dr Say menerusi Instagram say_shazril.

Drama lakonan Dr Say yang berjudul, Kebaya Kasut Kanvas disiarkan di TV3 setiap hari Rabu dan Khamis jam 6 petang. Menerusi drama ini Dr Say turut beraksi disamping pelakon popular tanahair seperti Fahrin Ahmad dan Nabila Razali.

IKLAN
Antara babak lakonan.

Isteri Takut Saya Alpa – Dr Say

Selain entri tersebut, Dr Say juga ada berkongsi tentang dirinya yang sebelum ini pernah menerima beberapa jemputan lakonan namun terpaksa ditolak.

Bersama isteri dan anak tercinta.

“Topik : 1st Time Berlakon Drama

“Sebelum sebelum ni sy ada terima jemputan untuk berlakon tapi bini sy takut sy alpa & lupa dia maka sy turuti cakap dia. Tapi sekarang lepas ada Ace, dia macam kurang risau kehilangan sy maka saksikan kemunculan terunggul sy di #kebayakasutkanvas sebagai Doktor Zuki ni pukul 6 petang kat TV3!

“Apa perasaan sy berlakon drama berganding dengan artis2 hebat seperti @nabila.razali @fahrinahmad_fa? Ahaa nanti sy buat post special bercerpen pengalaman sy naaa. Sy keluaq esok tapi tengok la oppa Msia @seanlje beraksi dulu arini k?” kongsinya.

Bagi anda yang mahu menyaksikan penampilan sulung Dr Say yang kacak ini bolehlah menonton drama ini ya.

Sumber/Foto: Instagram say_shazril
Bagi mendapatkan lebih banyak kisah menarik sila ke Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita/