peha terbesar

Macam-macam cara dilakukan untuk menjadi terkenal dan popular dimata dunia.Seorang wanita di Pennsylvania, Amerika Syarikat mempunyai keinginan luar biasa apabila dia ingin memiliki peha terbesar di dunia. Ibu kepada 5 orang anak ini,Bobbi-Jo Westley, 43 tahun ketika ini mempunyai saiz peha 95 inci namun dia ingin memecahkan rekod pemilik peha terbesar dunia dari Los Angeles, Mikel Ruffinelli yang memiliki saiz 99 inci.

Popular Di Media Sosial

Bobbi tidak berputus asa untuk memperolehi idaman peha idaman untuk menambah sekurang-kurangnya ekstra 5 inci lagi bagi menewaskan pemilik peha terbesar tersebut sekaligus memecahkan rekod.

“Peha saya membuat saya unik dan ia memberi motivasi diri kepada saya. Saya menjadi popular kerana peha dan punggung yang besar, ia merupakan perkara pertama yang membuatkan orang perasan kehadiran saya” katanya.

Saiz luar biasa pehanya itu membuatkan Bobbi popular di media sosial sehingga ditawarkan AS$2,000 (RM 7,915) untuk sekeping gambarnya.

Bukan itu sahaja, ramai juga yang melahirkan rasa teruja dengan potongan pehanya itu sehinggakan dia menerima banyak kiriman hadiah, bahkan ada juga yang mahu melamarnya.

IKLAN

Bangga Miliki Peha ‘Melimpah’, Wanita Ini Ingin Pecahkan Rekod Dunia!

Alami Kesukaran Melakukan Aktiviti Harian

Namun, disebalik kegembiraanya itu, Bobbi yang memiliki berat 245 kg dan tinggi 158 cm juga mengalami masalah akibat peha dan punggung yang besar. Iaitu kesukaran untuk melakukan aktiviti harian terutama dirumah malah dinasihatkan doktor supaya berdiet.

IKLAN

” Sebenarnya memiliki peha dan punggung yang besar agak meyukarkan juga. Bila saya mahu turun atau naik tangga, saya perlu lakukan secara mengiring. Saya tidak boleh duduk diatas kerusi sandar.Kali terakhir saya berjumpa doktor berat saya adalah 245kg” jelas Bobbi.

Bangga Miliki Peha ‘Melimpah’, Wanita Ini Ingin Pecahkan Rekod Dunia!

IKLAN

Pakar nutrisi MyTrimLine Weight Loss and Wellness Centers, Nadia Sharifi berkata, berat badan Bobbi disebabkan tiroid yang kurang aktif sejak enam tahun lalu.

“Dia berisiko sakit jantung yang boleh berpunca daripada pembuluh darah tersumbat yang boleh meragut nyawanya. Dia harus menukar gaya hidup sihat dan berdiet,” katanya.

Macam-macam hal.Apa-apapun pesanan buat wanita lain, jangan diturutkan keinginan yang pelik-pelik seperti ini demi untuk jadi popular dan terkenal. Apa yang paling penting jagalah kesihatan sebaiknya dan jalani gaya hidup yang lebih sihat, kerana diri sendiri yang akan menanggung akibatnya.

Sumber: lifedeathprizes