dr wan azizah

Berita baik buat golongan mak-mak, kerajaan Pakatan Harapan komited untuk menjana suasana yang kondusif dalam negara, khususnya dari aspek kestabilan ekonomi dan pendidikan, bagi membantu menyejahterakan peranan kaum ibu mendidik dan menyediakan anak-anak mereka mengharungi kehidupan.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dalam perutusan Hari Ibu semalam berkata tindakan itu penting bagi merealisasikan potensi mereka (anak-anak) sebagai generasi masa depan untuk negara.

Kerajaan Pakatan Harapan Komited Sejahterakan Peranan Kaum Ibu

IKLAN

“Bersempena dengan Hari Ibu tanggal 13 Mei 2018, saya merakamkan penghargaan kepada ibu-ibu di seluruh negara, hatta di seluruh dunia di atas kesungguhan serta segala pengorbanan mereka di dalam mendidik anak-anak.

“Untuk semua ibu tersayang, selamat menyambut Hari Ibu 2018,” katanya dalam satu kenyataan yang dimuat naik melalui laman Facebook dan Twitter beliau.

Sehubungan itu, Presiden PKR itu berkata Kerajaan PH menghormati dan menyanjungi tinggi semua ibu tanpa mengira bangsa dan agama selain berdoa agar masyarakat mengekalkan keharmonian dan kesejahteraan keluarga di bawah kepimpinan kerajaan baharu.

IKLAN

Pelantikan Dr Wan Azizah sebagai Timbalan Perdana Menteri diumumkan oleh Pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamad, yang juga Perdana Menteri, sebaik parti itu diisytiharkan menang dalam PRU14.

IKLAN

Semoga nasib golongan mak-mak mendapat perhatian sewajarnya daripada kerajaan yang baru terbentuk ini.

Sumber: Dr Wan Azizah Wan Ismail & Sinar Harian

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI