5 cara menghilangkan bulu di badan paling popular, tapi ada satu paling efektif dari semua senarai. Bulu-bulu halus yang tumbuh di badan adalah normal bagi orang perempuan. Tapi tak normal kalau bulu itu agak kasar  terutama yang tumbuh di bahagian atas bibir juga betis. Dah nampak macam orang lelaki pula.

5 Cara Menghilangkan Bulu Di Badan Paling Popular

Sebenarnya ada lima kaedah paling popular hilangkan bulu di badan.

#1 Pisau Cukur :- Ini keadah paling murah dan selalu digunakan. Tapi hasilnya lagi mengecewakan kerana bulu akan tumbuh lebih kasar dan lebat kesan dari cukuran yang terjadi. Jadi, memang tak sesuai orang perempuan guna pisau cukur kecuali di ruang tertutup seperti bulu kemaluan.

#2 Guna waxing :- Ini boleh dicuba tapi kesannya agak sakit kerana kita tak boleh buat sendiri di rumah kerana takut ada kesan sampingan tapi terpaksa ke spa. Agak malu juga kalau dedahkan tubuh pada orang.

#3 Krim pencukur bulu :- Ini nampak lebih selamat kerana krim akan melindungi kulit dari kerengsaan. Sapu saja, bulu sudah hilang. Tapi memandangkan ia dibuat dari bahan kimia, tak semua tempat boleh disapu kerana bimbang ada kesan sampingan terutama di bahagian sensitif.

#4 Rawatan laser :- Keberkesanan rawatan laser antara yang paling baik kerana ia membuatkan bulu tumbuh lambat seperti dilakukan. Tapi rawatannya agak mahal dan tidak semua mampu melakukannya kecuali anda memang dari golongan T20.

#5 APA TEKNIK PALING EFEKTIF, BERKESAN DAN PALING SELAMAT?

Tapi Ada Satu Paling Efektif Dari Semua Senarai

5 Cara Menghilangkan Bulu Di Badan Paling Popular, Tapi Ada Satu Paling Efektif Dari Semua Senarai

Semestinya IPL Ulike. Paling Best Dari Senarai Di Atas.

Inilah cara paling efektif menghilangkan bulu di badan dari kesemua senarai di atas. Ia menggunakan teknik Intense Pulsed Light (IPL).

Apa dia teknik IPL dari Ulike ini?  Teknologi IPL adalah peranti penyingkiran rambut yang  menggunakan sinaran cahaya yang sangat lembut terus kepada akar rambut.

Teknik ini menjadikan bulu halus atau rambut memasuki fasa rehat, sekali gus membuatkan ia gugur secara beransur-ansur. Paling bagus rambut pada bahagian yang terkesan akan kurang tumbuh selepas kita menggunakannya.

Kaedah ini sangat selamat dan tidak menyebabkan kesan sampingan yang ketara.

IKLAN

Paling best, pengeluar alat cukur popular Ulike yang menguasai 70 % pasaran di China dan paling popular telah melancarkan peranti penyingkiran bulu IPL terbaru iaitu Ulike Air3.

Versi kali ini dikatakan lengkap dengan ciri canggih baru, efektif dan selamat. Paling penting ia lebih berbaloi untuk jangka masa panjang.

Ada banyak kelebihan IPL Ulike Air3 ini dan cara kegunaannya:-

5 Cara Menghilangkan Bulu Di Badan Paling Popular, Tapi Ada Satu Paling Efektif Dari Semua Senarai
Kesan sangat ketara selepas tiga minggu penggunaan Ulike. Semua bulu sudah tiada.

#1 Teknologi Terbaru, Efek Lebih Kuat!

Peranti Ulike Air3 kali ini menjanjikan keberkesanan lebih cekap apabila dilengkapi dengan teknologi baru.

IPL Ulike Air3 ini telah ditingkatkan kuasa tenaganya kepada 21J tau! Jadi proses menyingkirkan bulu kini lebih laju dan efisien!

#2 Lebih Sejuk! Selesa Pada Kulit!

Jarang sebenarnya alat penyingkir atau pencukur bulu dilengkapi dengan fungsi penyejukan.

IKLAN

Itulah antara kelebihan IPL Ulike Air3 apabila dilengkapi teknologi titik beku ‘sapphire’ yang membolehkan alat ini membeku lebih cepat dan lebih tahan lama.

Takat beku ini dinaikkan kepada 3 kali ganda daripada variasi sebelumnya.

Fungsi ini sekali gus tidak menyakitkan kulit dan membuatkan proses penyingkiran rambut lebih selesa dan nyaman! Serius memang lega.

#3 Lebih Laju & Pantas!

Produk baharu ini dilengkapi dengan teknologi ‘flash’ pintar dan beroperasi secara automatik.

Kelajuan output cahaya ditingkat kepada 0.7s sekali gus menjadikan kelajuan penyingkiran rambut menjadi lebih cepat dan cekap.

5 Cara Menghilangkan Bulu Di Badan Paling Popular, Tapi Ada Satu Paling Efektif Dari Semua Senarai
Teknologi terbaru, efek lebih kuat. Dalam masa 3 minggu penggunaan, semua masalah bulu hodoh di badan hilang. Lebih berbaloi buat di rumah dari lakukan di salon kerana perlu bayar RM150 setiap kali ke salon. Kesan pun tak seberapa. Tapi dengan Ulike, semua masalah bulu selesai.

#4 Tiada Kesan Sampingan & Mudah Dilakukan Di Rumah

IKLAN

Disebabkan IPL Ulike Air3 dilengkapi ciri canggih ini, maka ia akan mengurangkan kesan sampingan seperti radang kulit seperti mencukur.

IPL Ulike Air3 juga mengurangkan kes ‘ingrown hair’ dan kulit kusam dan hitam. Paling penting ia selamat dilakukan di rumah, macam salon!

Buat pembelian di SHOPEE (http://bit.ly/3V05tX0) sekarang dan masukkan kod (WANITA) untuk menikmati pembelian BELI 1 PERCUMA 6.

Kemudian, masukkan kod diskaun ULIKEWAN untuk diskaun RM 40.

Apa 6 barang percuma itu? Ia terdiri dari satu Berus Gigi Elektrik, Kepala Berus Gigi Gantian Berus Gigi Elektrik  (Isi Semula), Pengikis Penyingkiran Rambut Anti-gelincir, Aloe Vera Soothing Gel, Cermin Mata Hitam dan benang flos.

Sekiranya tiada kod, anda hanya akan menikmati pembelian dengan 5 item percuma tanpa tambahan benang flos.

Pembelian di LAZADA (https://bit.ly/3MqCObu), tiada sebarang kod diperlukan. Korang boleh maklumkan kepada khidmat pelanggan untuk mendapatkan tambahan benang flos!

Kita mungkin membelanjakan nilai wang yang banyak untuk membeli perkara seperti beg, aksesori dan lain lagi tapi dengan melabur sedikit duit untuk cantik khususnya menghilangkan bulu-bulu hodoh di tubuh, adalah pelaburan paling berbaloi.

5 Cara Menghilangkan Bulu Di Badan Paling Popular, Tapi Ada Satu Paling Efektif Dari Semua Senarai
Senang nak guna dan ia juga tidak menyakitkan. Kesan ketara dalam 3 minggu dan semua masalah bulu di tubuh habis licin. Ini kerana ia menggunakan  Teknologi IPL iaitu  peranti penyingkiran rambut yang  menggunakan sinaran cahaya yang sangat lembut terus kepada akar rambut.

Tapi dengan Ulike, tiada temujanji dilakukan kerana korang boleh buat di mana saja. Sangat mudah dan senang pada bila-bila masa dan kesannya dalam masa tiga minggu semua bulu hodoh hilang.

Kita mungkin membelanjakan nilai wang yang banyak untuk membeli perkara seperti bag, aksesori dan lain lagi tapi dengan melabur sedikit duit untuk cantik khususnya menghilangkan bulu-bulu hodoh di tubuh, adalah pelaburan paling berbaloi.

Info lanjut layari website Ulike Beauty sekarang!

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI