Kata Abby Abadi, "Maaf @acheykintangkintung pinjam gambar ye."

Menerusi laman instagram Abby Abadi, pelakon ini mahu menunaikan hajat memberikan sumbangan baju dan barang permainan untuk Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey Syed Umar Mokhtar, anak Allahyarham Abam.

Kata barangan itu dahulunya milik arwah anak lelakinya, Allahyarham Muhammad Danial Firman yang meninggal dunia sektar Disember lalu, yang mana Danial dilahirkan tidak cukup bulan.

Dalam pada itu, Abby turut menyatakan sokongannya kepada balu Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan ini dan berkongsi artikel yang ditulis oleh seorang peguam. Ianya berkenaan isu yang tercetus, berhubung video live tular yang dikongsikan Datuk Aliff Syukri Kamarzaman.

Kongsi Abby Abadi,

IKLAN
‘Sayang Hamzah, Ada Rezeki Jumpa Ya..’ Abby Abadi Mahu Tunai Hajat

Hamzah oh Hamzah

Apapun alasan yang diberi.. Saya di pihak Baby & Mak Baby. Nanti nak gi melawat doranglah… nak bagi baju/barang mainan Daiyan yang banyak-banyak tak guna & tak muat dah buleh ke?

IKLAN

Baju Dayana ada cucu perempuan dah. Arwah Danial dah takde jadi baju Daiyan yang Saya kumpul nak bagi pada Baby Hamzah buleh kan @hidayah_abam

Maaf @acheykintangkintung pinjam gambar ye. Maaf @abbynadzri pinjam artikel awak & penjelasan lawyer. Itu juga kefahaman Saya mengenai hak seorang balu. Sayang Hamzah. Ada rezeki jumpa ye.

IKLAN
‘Sayang Hamzah, Ada Rezeki Jumpa Ya..’ Abby Abadi Mahu Tunai Hajat
Kredit : @abbynadzri .
‘Sayang Hamzah, Ada Rezeki Jumpa Ya..’ Abby Abadi Mahu Tunai Hajat
Kredit : @abbynadzri .

MW : Semoga segalanya dapat diselesaikan dengan baik.

Baca sini : Jelas Peguam Syarie ini, ‘langsaikan dulu hutang si mati sebelum difaraidkan.’

Sumber/Foto : Abby Abadi