Pilihan suri Malaysia pastinya Showa Glove

Bulan Ramadan ini paling kerap suri rumah masuk dapur. Penting sebenarnya bekerja di dapur dalam keadaan bersih dan selamat. Cara paling tepat, tentunya gunakan sarung tangan yang betul dan sesuai dengan aktiviti suri.

Ketika berkebun, membasuh pinggan mangkuk malah memasak sekali pun, sarung tangan tu amat membantu memelihara jari jemari suri.

Lagi-lagi jenis kulit tangan sensitif pada ‘chemical’ sabun basuh tu. Sebab bila tak dijaga, kulit jadi kering dan sesetengahnya menyebabkan kulit merengsa kemerah-merahan.

Sebelum melarat, suri rumah kena hadam jenis sarung tangan yang mana yang paling tepat mak-mak perlu pilih ikut jenis aktiviti agar kulit tangan kekal lembab dan sihat terpelihara.

 

Pilihan suri Malaysia pastinya Showa Glove

Pertama : Ini Cara Yang Betul Elak Jari Mengelupas Dan Kuku Patah Ketika Memasak Di Musim Raya Ni

Ketika musim raya, suri rumah memasak bukan satu dua jenis lauk. Kadangkala jumlahnya pun berganda, biar tetamu dapat rasa sama. Masa di dapur pun panjang.

Nak hiris bawang, tumbuk serai, potong lada.. renyahkan kerja itu. Risiko kuku patah, kulit jari jemari menggelupas tu tetap ada. Biarpun ada yang tak peduli semua itu. Tapi kan, kita sebenarnya boleh kurangkan risiko sebegini.

 

 

Salah satunya dengan memakai sarung tangan yang betul. Pilih yang ringan, mudah buat kerja dan tangkas. Jenis Rose Pink – Disposable Nitrile Glove ini sesuai sungguh.

IKLAN

Yang penting, bebas silikon dan bebas serbuk. Itu membuatkan ia selamat digunakan semasa mengendalikan makanan. Lengkap dengan bekas yang boleh suri gantung di bahagian dapur mudah capai.

 

 

Kedua : Banyaknya Gelas Nak Cuci Masa Raya, Suri Rumah Kena Pakai Showa Glove Tau

Dah boleh bayangkan kan Hari Raya nanti kunjungan tetamu yang tak putus-putus. Bermakna banyaklah pinggan mangkuk nak kena cuci. Berlama-lama berendam air sabun, tulah nanti beri kesan pada jari jemari.

Pilih sarung tangan yang bukan saja melindungi jari jemari iya. Malah, memelihara bahagian tangan dari ‘chemical’ sabun basuh.

 

Pilihan suri Malaysia pastinya Showa Glove
SHOWA Saratto Touch (Semi-Long)

 

IKLAN

Sarung tangan SHOWA Saratto Touch Flock Lined Semi-Long PVC Household Glove ini selesa berganda. Pilih ikut saiz tangan yang tepat agar melekap pada tangan. Terdapat saiz S, M dan L.

Bentuknya elegan tau. Cantik dengan pilihan warna-warna menarik yang buat tetamu pun rasa nak mencuba. Boleh juga dipakai semasa kerja-kerja membasuh kain dan membersih bilik air.

 

Pilihan suri Malaysia pastinya Showa Glove

 

Ketiga : Bukan Muka Suri Saja Kena Jaga, Tangan Dan Jari Jemari Pun Kena Jaga Juga

Bila tiba Hari Raya, suri rumah ghairah nak bercantik-cantik tang muka dan badan. Tapi lupa nak jaga tangan dan jari-jemari. Padahal itulah juga antara tempat utama yang jadi perhatian.

IKLAN

Bila nak hidangkan air atau makanan, kita gunakan kedua belah tangan. Sebenarnya, bila jari jemari berasa kasar dan kering, kita sendiri pun rasa tak selesa.

Sebab itulah, penting untuk dijaga. Seminggu sekali semasa mandi, skrub bahagian tangan dan jari jemari. Boleh guna bahan buat sendiri sama ada guna beras atau beli skrub yang dijual di pasaran.

Sebelum tidur, sapulah losyen yang anti melekit. Lakukan setiap malam. InsyaAllah, halus.. lembutlah tangan suri tu nanti.

 

Keempat : Tangan Tetap Bersih Walau Anda Berkebun

Sekarang ini, suri bukan saja berkebun di ladang. Ada suri rumah yang seronok menanam di ‘edible garden’ depan rumah, belakang rumah malah di balkoni kediaman.

Bulan puasa ini kalau nak berkebun, suri perlukan sarung tangan berkebun yang sesuai. Melekap betul di tangan, tak panas malah kalis air mahupun kotoran.

Haa.. pilihan ini terbaik untuk suri ; Showa 381 – Microfibre Glove. Pertama, inovasi rekaannya bukan sekadar cantik dan ringan. Malah membantu suri bekerja dengan tangkas dan selesa.

Gelembung kecil pada permukaan tapak sarung tangan membantu daya cengkaman yang kemas. Terutama pada sesuatu yang licin akibat basah atau berminyak.

Yang penting, boleh dicuci semula, tahan lasak dan jangka hayatnya lebih lama.

Suri rumah boleh dapatkan info lanjut sarung tangan di link ini : Showa Glove

MW : Suri rumah dah faham kan jenis sarung tangan mana yang sesuai dipilih ikut kegunaan aktiviti. Semoga info ini bermanfaat dan bantu suri rasa selamat mengendalikan aktiviti di dapur mahupun berkebun.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI