Sumber Foto: Instagram Kak Girl Sebenar

Salam takziah diucapkan buat personaliti media sosial, pelakon dan juga salah seorang pengacara Sembang Wanita (Mingguan Wanita), Kak Girl di atas kehilangan ibu tercinta.

Kak Girl begitu sedih di atas kehilangan arwah ibunya.

Menurut perkongsiannya, arwah ibunya, Rohaya binti Haji Bostam telah kembali ke ramahtullah 17 Januari yang lalu.

Allahyarham Rohaya

Al Fatihah Buat Mama, Mama Meninggal Dalam Keadaan Sangat Tenang

“Al fatihah buat ibundaku ROHAYA HJ BOSTAM. Mama, Along sayang mama. Along sedih mama dah takde ngan along and adik2. Along nak mama. KENAPA MA?” tulisnya.

IKLAN

Allah Permudahkan Urusan Jenazah

Walaupun berasa sangat sedih namun Kak Girl rasa bersyukur kerana Allah permudahkan semua urusan pengkebumian jenazah ibunya.

“Alhamdulillah ma. Allah permudahkan semua urusan dari mandikan mama buat kali terakhir,kafankan mama dan kebumikan mama.
“Mama meninggal dalam keadaan yang sangat tenang. umpama mama tengah tidur.
“Along syukur dapat jaga mama,dapat tengok mama sepanjang Along balik JB dduk dengan mama.
“Mama tak kasi along duduk KL balik sebab mama kata duduk je dengan mama. mama takde kawan. yelah adik2 semua ada kerjaya tetap lain yang memerlukan diorang duduk sendiri. takpelah Along faham. sape lagi kan nak ade ngan mama kalau2 ayah busy ade kerja.
“Along syukur dapat happykan mama. along tengok sebelum mama pergi,mama puas dapat jumpa adik beradik mama,kawan2 mama. mama belanja semua orang makan sempena birthday Along 9/1 hari tu.
“Walaupun kawan mama lagi ramai yang datang,kawan along tak ada, sampai along tanya,”mama, ni birthday sape sebenarnya?” luahnya.

Baca Disini Juga: 

IKLAN

Emma Maembong Kongsi Pengalaman Kuarantin &  Beruntung Kakak Bantu Jaga Baby Gabriel 

Kaum Isteri Hormati & Sanjungilah Mak Mentua Seperti Ibu Sendiri – Sembang Wanita

Terima Kasih Mama, Love You Mama

Kak Girl juga berterima kasih kepada arwah ibunya yang merupakan seorang ibu terbaik.

IKLAN

“Terima kasih ma kerana menjadi ibu yang sangat penyayang,ibu yang sering mendengar cerita anak2. ibu yang sentiasa menerima setiap kekurangan anak2 nya. ibu yg pemaaf dan ceria. ibu yang banyak mengajar along adik beradik erti kasih sayang dan kehidupn. love you ma.

“Kawan2 kitaorang semua kawan2 mama. sebab mama memang jenis ramah. sebab tu bila mama dah takde semua kawan2 along and adik2 pun sedih. ada yg ngis,ade yg mendoakan. tak kurang yg bagi kata2 semangat utk kitaorang teruskan hidup tanpa mama. terima kasih para sahabat semua.
“Doakan mama ya. ROHAYA BT HJ BOSTAM (29/12/65 – 17/1/2021)” akhiri Kak Girl.

Salam Takziah Dari Rakan Artis

Sumber Foto: Instagram Kak Girl Sebenar
Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita