Timun, epal hijau dan lemon memang mempunyai banyak khasiatnya yang tersendiri. Terutama dari segi kesihatan untuk kekal cergas dan sihat. Buat mak-mak dan wanita yang sedang berdiet,jika risau lapar waktu malam dan tak mahu makan berat, boleh cuba amalkan minum jus ini.

“MyMaintain’ Fit! Bagi yang ingin diet tapi tak mahu makan berat di waktu malam.Buat jus diet menggunakan bahan yang menyihatkan dan mengenyangkan perut.”

Bahan-Bahannya:

1 biji epal hijau
1/2 biji timun
2 hirisan lemon, ambil jus je
1-2 sudu besar madu
Air suam untuk kisar

Jus Diet Sihat, Perut Kenyang Bagi Yang Tak Mahu Makan Malam!

Cara Membuatnya:

1.Kisar semua bahan-bahan dalam blender.

IKLAN

Jus Diet Sihat, Perut Kenyang Bagi Yang Tak Mahu Makan Malam!2.Terpulang kepada individu nak tapis. Rugi jika tapis sebab fiber tinggi hampas dia.

Jus Diet Sihat, Perut Kenyang Bagi Yang Tak Mahu Makan Malam!

Sukatan jus untuk 1 gelas gedabak ni ye.

IKLAN

KHASIAT TIMUN

Mengandungi kandungan tinggi kalium, magnesium dan silikon yang sangat berguna untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Sebab itu banyak terdapat rawatan spa yang berasaskan timun. Selain tu timun ni jugak boleh buang toksin dalam badan dan bagi sejuk badan.

KHASIAT EPAL HIJAU

Kurangkan kolestrol dalam badan, kurangkan risiko sakit jantung. Siapa yang ada masalah sembelit, elok makan epal hijau.

IKLAN

KHASIAT LEMON

Tinggi dengan Vitamin C, boleh kurangkan risiko kanser dan juga dapat membersihkan usus kita.

MW: Selamat Mencuba! Semoga perkongsian ini bermanfaat buat mak-mak yang sedang berdiet, mengamalkan jus yang sihat dan banyak khasiatnya.

Sumber: E-Tani