terima kasih

Terima Kasih.Dua perkataan yang mudah tapi sukar dilafazkan.Ketahuilah bahawa ucapan ini sangat bermakna dalam hubungan suami isteri.Para isteri khususnya jangan lupa sentiasa ucap terima kasih kepada suami.Hargailah penat lelah dan pengorbanan suami dalam mencari rezeki buat keluarga.Sebagai isteri sentiasalah berdoa untuk kebaikan suami.Ketahuilah bahawa REDHA seorang suami merupakan Syurga buat isteri.

Perkongsian oleh Muhammad Ahmad ini semoga membuka mata kita para isteri agar lebih menghargai suami serta melakukan perkara yang boleh membahagiakan lagi suami.

ISTERI.
Jangan lupa sentiasa ucap TERIMA KASIH kepada suami. Sediakan makan minum,pakaian yang terbaik buat suami. Cuba fahami keadaan emosi suami,cuba fahami apa yang suami suka dan tidak suka. Penat dia,stres dia ditempat kerja,stres dia dengan hutang,stres dia dengan pelbagai bil-bil di rumah. Ketika ini pentingnya sokongan,dorongan dan kata-kata semangat dari seorang isteri.

Pegang tangan suami. Cium tangan dia. Abang terima kasih penat cari rezeki untuk kami,terima kasih siang malam buat yang terbaik untuk kami. Terima kasih didik kami dengan agama. Maafkan sayang jika ada salah silap atau bebankan abang. Sayang sentiasa doakan kebaikan untuk abang. Sayang sayang abang kerana Allah dan Rasul.

IKLAN

Doakan Suami

Saat berjauhan mesej suami,hantar gambar anak-anak diwhatsapp dan sentiasa doakan suami agar dijauhkan dari segala fitnah.

Subhanallah kadang-kadang kata-kata dan doa ini buatkan seorang suami rasa sangat diharga,dicintai.

IKLAN

Fahamilah tanggungjawab suami bukan sahaja untuk memastikan Isteri dan anak-anak bahagia,kenyang dari lapar,sihat dari sakit dan bukan sahaja untuk memastikan isteri dan anak-anak rasa selamat,tenang,dihargai,dicintai,disayangi selalu.

IKLAN

Bahkan tanggungjawab seorang suami untuk memastikan agar isteri dan anak-anak terselamat dari Azab Allah s.w.t,terselamat dari azab kubur,lepas titian sirat,terselamat dari huru hara padang mahsyar dan Memastikan isteri dan anak-anak bersama masuk syurga Allah s.w.t.

ISTERI.
Sabarlah dengan emosi suami selagi tidak mencederakan anda. Sabar dan redha jika dimarahi suami. Jangan melawan ketika suami memberi nasihat,marah. Jangan tinggikan suara ketika memanggil suami. Jangan sesekali aibkan suami difacebook mahupun dipejabat hatta kepada ibu bapa kita sekali pun. Sebaliknya Jadilah pendengar,penasihat yang setia buat suami.

Ketahuilah REDHA seorang suami Syurga buat isteri.

Sumber: Muhammad Ahmad

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI