alha alfa

Alha Alfa merupakan antara nama jurumekap artis yang dikenali dikalangan industri seni tanah air. Sentuhannya menjadi kegemaran selebriti tempatan seperti Jihan Musa, Amy Mastura, Zara Zya, Aida Jebat, Uqasaha Senrose, Nelydia Senrose, Fasha Sandha dan ramai lagi.Malah terkini, make up artist ini melangkah lagi setapak, melebarkan sayap menceburi bidang perniagaan kosmetik ‘Alha Alfa Cosmetics’.

Disebalik kejayaan demi kejayaan, rezeki demi rezeki yang datang tanpa henti, rupanya Alha mengamalkan 3 tip ini agar menjemput rezeki datang.Antaranya, rajin bersedekah pada golongan susah, bekerja dengan ikhlas dan jujur serta utamakan mak dan ayah.

Perkara ini dikongsikan didalam posting terbaru Alha Alfa di laman instagram beliau;

Salam minggu semua..ok Alha nak kongsi serba sikit kegembiraan Alha bersama pengikut-pengikut alha dekat ig ni..cerita nya ber mula 1 tahun lepas..Alha ke @autochapterbykhairiedin untuk melihat kereta idaman kalbu.Tapi masa tu angan-angan mat jenin, sebab masa tu Alha baru je mula nak jual kosmetik ni.

Sebab tengok orang lain pakai kereta mewah-mewah,jual produk macam best je.jadi Alha pegi ke @mogamotors untuk membeli MERCZ CLA 250..tapi masa tu akaun Alha tak cukup..pinjaman tak lepas..kecewa, balik dengan perasaan hampa..Allah je yang tau..heheh sebab Alha meniaga duit sendiri..takde pinjaman bank..takde funder..semua sendiri..masa nak pergi tu mintak ibu ayah doakan..harap-harap dapat la bawa kereta sebiji..tapi sedih tak dapat.

IKLAN

Ibu kata “tak pe sabar je dulu..Allah nak bagi lebih tu.So Alha pun pakai alza..walaupun stokis-stokis Alha dah tukar-tukar kereta dah..tapi Alha teruskan berniaga sebab nak rolling modal bukan sikit-sikit.

Tapi Alha selalu percaya,kalau kita nak sesuatu tu, kita tak cukup duit..bukan simpan sampai cukup dan jadi tamak tapi makin keluarkan. Mungkin Allah nampak usaha keras company kami..kami tak buat produk kos murah dan jual mahal..kami melabur lebih untuk dapatkan produk yang bagus.

Kami dirikan masjid di TERENGGANU dan kami ada menjaga beberapa pusat tahfiz di selangor dan terengganu..Niat Alha supaya lebih kita ikhlas..rezeki akan datang..

Ibu bapa tu Insha allah kalau Alha tak cukup,diorang KENA cukup..kalau uols ada company baru,kecik-kecik pun tak apa,setiap bulan ketepikan sedikit untuk bantu orang-orang susah yang memerlukan kita.

Nampak sepeti RIAK kan? mungkin ada yang kata DAH BUAT BAIK, BAGITAU ORANG,KURANG PAHALA.. tak apa,niat alha untuk berkongsi serba sedikit rahsia berniaga dengan pengikut Alha yang terlalu basic.Yang Alha dan company buat.

IKLAN

Macamana nak dapat duit juta-juta tu mungkin ada pakar lain yang lebih arif..insha allah tak salah kita share kebaikan yang kita buat..seperti RASULULLAH SAW, setiap kebaikan yang beliau lakukan,di ceritakan kepada kita melalui para sahabat,keluarga baginda..yang akhirnya sampai sekarang kita dapat contohi.

Jadi jika ada sahabat-sahabat kita yang buat baik..kita ceritakan kepada orang lain tentang kebaikan mereka. Insha Allah kalau kita positif, positiflah ia.

IKLAN

JADI selepas setahun, Alha jumpa semula @autochapterbykhairiedin dan Alhamdulillah dapat 3 terus.Terima kasih Allah.

salam minggu semua..ok alha just nak share serba sikit kgembiraan alha bersama followers2 alha kat ig ni..cerita nye ber mula 1 thn lepas..alha ke @autochapterbykhairiedin utk melihat kereta idaman kalbu ..tapi time tu angan2 mat jenin..sbb time tu alha baru je mula nak jual cosmetics ni..sbb tgk org lain pkai kereta mewah2..jual product..macam best je..so alha pegi ke @mogamotors utk membeli MERCZ CLA 250..tp time tu acc alha xcukup..loan xlepas..keciwa ??? balik dgn perasaan hampa..allah je yg tau..heheh sbb alha meniaga duit sendiri..xde pinjaman bank..xde funder..semua sendiri..time nak pegi tu mntak ibu ayah doakan..harap2 dpt la bwk kreta sebiji..tapi sedih xdapat..ibu kata “xpe sabar je dlu..allah nak bagi lebih tu..?..so alha pn pakai alza..wlupun stokis2 i dah tukar2 keta dh..tp alha truskn berniaga sbb nak rolling modal bkn skit2?..tapi alha selalu percaya,klu kite nak sesuatu tu,kite xcukup duit..bkn simpan smpi ckup dan jadi tamak..tapi makin keluarkan..mungkin allah nmpak usaha keras company kami..kami xbuat product cost murah n jual mahal..kami melabur lbh utk dapatkn product yg bagus..kami dirikan masjid di TERENGGANU dan kami ada menjaga bberapa pusat tahfiz di selangor dan terengganu..niat alha supaya lebih kite iklas..rezeki akan dtg..ibu bapa tu insha allah kalau alha xcukup,diorg KENE cukup..klu uols ada company baru,kecik2 pun xapa,setiap bln ketepikan sedikit utk bantu org2 susah yg memerlukan kite..nmpk sepeti RIAK kan? mungkin ada yg kata DAH BUAT BAIK,BGTAU ORG,KURANG PAHALA.. tak apa,niat alha utk berkongsi serba sedikit rahsia berniaga dgn follower alha yg terlalu basic..yg alha n company buat..mcmna nak dapat duit juta2 tu mungkin ada pakar lain yg lebih arif..insha allah xsalah kite share kebaikan yg kite buat..seperti RASULULLAH SAW,setiap kebaikan yg beliau lakukan,di ceritakan kepada kite melalui para sahabat,keluarga baginda..yg akhirnya sampai skrg kite dpt contohi..jadi jika ada sahabat2 kite yg buat baik..kite ceritakn kpd org lain ttg kebaikan mereka..insha allah klu kite +ve, +ve lah ia..JADI slpas setahun, alha jmpa semula @autochapterbykhairiedin dan alhamdulillah dpt 3 terus.tq allah.????

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on

Semoga perkongsian ini bermanfaat. Boleh lah amalkan tip murah rezeki yang dikongsikan ini.

Sumber: Instagram Alha Alfa