bercerita

Kebanyakan golongan mak-mak suka melayan anak-anak dengan bercerita pada anak untuk tarik minat dalam dunia membaca sejak kecil, malah ada yang siap hafal watak-watak kartun yang si comel suka.

Lumrahlah kalau kanak-kanak suka tengok cerita kartun animasi contohnya Upin & Ipin, Omar&Hana, Boboboi. Ada yang terlalu minat sampai sanggup minta mak beli baju, buku atau mainan yang bertemakan karakter kesukaan mereka. Sebagai mak ayah, kita pun layankan saja sebab kita tahu di sebalik apa yang disampaikan oleh Upin&Ipin atau karakter-karakter lain, pasti ada pengajaran yang baik untuk anak-anak kita ingati.

Ada episod yang mengajar tentang kebersihan, ada yang mengajar tentang azam dan cita-cita, ada yang bercakap tentang perpaduan masyarakat, dan macam-macam lagi.

Dan sekarang, muncul pula satu karakter baru bernama Little Adib – seorang kanak-kanak yang dihidupkan dalam siri 27 buku ensiklopedia dengan nama yang sama. Adib digambarkan sebagai seorang kanak-kanak berumur empat tahun yang sangat riang, comel, dan mempunyai sifat ingin tahu yang sangat kuat. Anak kedua dari tiga adik beradik, Adib tinggal dengan ibu bapa mereka dan seorang abangnya yang bernama Hakim, dan adik perempuannya yang bernama Syafa.

IKLAN

Ibu bapa adik pula adalah pasangan yang sangat prihatin dan suka meluangkan masa untuk menjawab segala persoalan Adib dari semasa ke semasa. Disebabkan sifat ingin tahu Adib, pelbagai pelajaran dan pengajaran yang dapat dikupas dalam siri 27 buku ensiklopedia Little Adib ini antaranya Basic Knowledge iaitu cara bergaul dengan orang, bunyi, warna, matematik dan sebagainya juga General Values iaitu jujur, tanggungjawab, hormat, sayang menyayangi dan sebagainya.

Tambah lagi, salah satu daripada 27 buku yang didatangkan dalam set ini bertajuk “Saya Tahu Dari Mana Saya Datang” yang menerangkan tentang pendidikan seks kepada kanak-kanak dalam bentuk penceritaan yang santai dan mudah difahami. Selain itu, set ensiklopedia ini juga ada beberapa buku yang menceritakan tentang Spiritual Values iaitu tentang cinta kepada Alllah dan Rasulullah, solat dan mengaji.

IKLAN

Ini Cara Buat Duit

Paling menarik sekali, mak-mak kini gunakan peluang ini boleh menjana pendapatan dengan menjadi ejen Little Adib! Mudah saja caranya – tak perlu pembelian minimum pun! Cuma daftarkan diri untuk sesi Sales Activation Training pada 23 hingga 24 Ogos ini, bayar yuran pendaftaran sebanyak RM50 dan hadirkan diri. Dengan RM50 ini, anda akan dapat pengetahuan tentang parenting skills, makan tengahari untuk 2 hari dan juga sales kit untuk anda mula jana pendapatan! Takkan tak nak kalau mak-mak dan anak-anak pun sama dapat manfaat, kan?

IKLAN

Hubungi 0123138520 (Sarah) untuk daftarkan diri.

Boleh juga lihat Facebook Little Adib di https://www.facebook.com/littleadib/ dan Instgram Little Adib https://www.instagram.com/littleadib/

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI