Anzalna Nasir

Agak-agak ada tak peminat anak saudara Anzalna Nasir, si kembar The Angguns atau nama sebenar mereka Anggun Darleesa dan Anggun Darleena Mohd Azwan di kalangan pembaca MW?

Haaa… sebelum Anzalna post gambar dan video mereka dalam IG, The Angguns ini dah ada pengikutnya sendiri. Malah mereka juga telah mendapat beberapa tajaan.

“Sebaik The Angguns ini dilahirkan, keterujaan followers semakin bertambah. Ramai yang mahu menaja mereka. Saya tahu setiap hari ada sahaja orang yang akan menghantar barang atau produk untuk menaja The Angguns.

“Saya tahu The Angguns ini ada peminat kerana apabila kami keluar bersama, sudah pasti The Angguns menjadi tumpuan.”

“Kelahiran mereka ini amat menggembirakan keluarga kami. Kehadiran mereka menceriakan keadaan. Kalau pada ketika itu kita ada masalah dan tiba-tiba The Angguns ini ada di hadapan mata, seperti terlupa masalah yang sedang dihadapi. Sejak adanya The Angguns ini ia telah mengubah hidup kami semua. Ia juga telah merubah perangai emaknya, Diana.

Bila Tengok ‘Anak Buah’, Bukan Senang Nak Besarkan Anak

Akui Anzalna, kehadiran anak-anak buahnya itu boleh dikatakan sebagai cara melatih dirinya bergelar ibu pada suatu hari nanti.

IKLAN

“Saya perhatikan mereka dan saya sedar agak susah juga untuk membesarkan anak. Sekurang-kurangnya saya boleh belajar daripada pengamatan itu. Saya dan suami sebenarnya memang sengaja menghabiskan tahun-tahun awal perkahwinan untuk kami berdua sahaja.

“Malah emak mentua saya juga pernah berkata, biarlah kami berdua nikmati masa berdua ini dahulu. Tidak perlu tergesa-gesa menambah ahli keluarga dan tidak perlu tertekan untuk segera menimang cahaya mata.

Tak Sedia Ada Anak Atau Macam Mana?

“Saya bukannya tidak mahu anak tetapi mahu habiskan masa berdua terlebih dahulu. Ditambah pula kami berdua jenis yang suka travel. Pada tahun lepas kami telah menghabiskan masa travel ke beberapa buah Negara berdua. Pada tahun ini kami berharap dapat travel berdua lagi,” akuinya lagi dia dan suami tidak ada masalah dalam hal berkaitan anak.

“Kami sebelum kahwin telah melakukan pemeriksaan kesihatan sepenuhnya. Tidak ada masalah pada kami berdua. Cuma kami belum ada rezeki untuk mendapat anak. Lagipun saya selalu sibuk dan tidak fikir serius mengenai anak.” 

Anzalna dan suaminya Hanif dikategorikan sebagai pasangan suami-isteri yang sama cantik dan sama padan. Berikutan dengan itu jugalah sudah pasti ada cabaran perlu dihadapi dalam memastikan rumah tangga sentiasa bahagia.

“Kami berdua mempunyai perangai yang sama. Jadi apabila dia buat benda yang saya tidak suka, dia tahu saya tidak suka. Begitu juga sebaliknya. Sebab itu kami boleh saling faham-memahami. Apabila kami telah memahami diri masing-masing, itu yang menyukarkan kami untuk bergaduh. Itulah yang buat kami bahagia,” ujarnya.

IKLAN

Jelasnya lagi, suaminya tidak pernah menghalang dia untuk melakukan apa sahaja. Namun sebagai seorang isteri, Anzalna tidak pernah melupakan tanggungjawab sebagai isteri untuk melayan suaminya itu sebaik mungkin.

“Saya suka memasak. Malah saya suka mencuba resipi yang terdapat Facebook. Boleh dikatakan masa cuti saya gunakan untuk memasak. Suami saya pula jenis makan ikut masa sebab itu saya suka memasak,” tambah Anzalna.

IKLAN

Wartawan: Julie Roshana Akma bt Shafee

Foto: Jazlan Nangar

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI