Abam Tak Pernah Tolak Jemputan Program Dakwah, Penat Pun Tetap Hadir

Suasana suram menyelubungi perkarangan Masjid Gombak Utara. Orang ramai yang hadir di situ, punya satu tujuan, mahu memberikan penghormatan terakhir untuk Allahyarham Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32 yang ramai semua kenali sebagai Abam.

Bila mana van jenazah memasuki pintu belakang masjid, orang ramai berpusu-pusu mendekati van jenazah. Jenazah Abam dimandikan dan disembahyang di situ sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Sungai Pusu, Gombak.

MasyaAllah… sungguh Allahyarham Abam ini disayangi ramai. Ramai yang mengiringi solat jenazah Allahyarham petang tadi. Termasuk, sahabat handai, sanak saudara malah rakan artis Allahyarham berada di masjid Gombak Utara petang tadi.

Pemergiannya ini begitu dirasai.

Penat Macam Mana Pun, Allahyarham Abam Tak Pernah Tak Penuhi Program Dakwah

Sebagaimana perkongsian PU Amin dalam instagramnya, Allahyarham begitu dekat dengan kerja-kerja dakwah. Satu sikapnya yang ramai tidak tahu, bila ada undangan program dakwah, Allahyarham pasti akan penuhinya.

IKLAN

Kongsi PU Amin,

Ya Allah ampunkan dia , peliharalah dia , tenangkan dia , jadikan kuburnya daripada taman taman syurga , muliakan kedudukan nya , Ya Allah muliakan roh nya . Semoga Syed Umar akan bahagia dan damai di kehidupan akhirat . Lawak dan gelak tawa kita bersama di atas dunia ini akan terus di ingati .

IKLAN

Semua orang sayang abam . Abam nanti kami akan ikut serta . Berehatlah dari dunia penuh kepenatan ini . Akhirat tempat berehat . Selesai sudah tugas abam menghiburkan kami .

Abam tak pernah tolak jemputan untuk program dakwah . Penat macam mana pun tetap dia nak hadir juga . Itu kuat nya abam . Insan Mulia . Allah lebih mengetahui .

IKLAN

Saya minta kawan kawan sama sama kita hadiahkan Al Fatihah kepada Arwah Syed Umar @ abam . Kematian sangat dekat dengan kita . Mati datang tanpa tanda . Bersedialah kita semua .

MW : Al Fatihah.. moga Allah tempatkan Allahyarham Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan di kalangan orang-orang yang soleh.

Berita berkaitan :

Sumber/Foto : PU Amin, Video Malaysia Gazette, Officialhlive