5 Hari Dibiar Kelaparan Dalam Mesin Basuh, Ajaibnya Bayi Ini Masih Hidup

Kejadian menyayat hati ini berlaku di Krabi Thailand. Tergamaknya meninggalkan bayi yang masih bertali pusat dalam sebuah mesin basuh selama 4 hari tanpa setitik susu.

Ini kisahnya.. Sejak Jumaat lalu, Sangduen Khaorueng, 47 menutup premis perniagaannya, kedai dobi layan diri. Sebaik pulang dari urusan perniagaan di tempat lain, dia kembali ke kedai.

Ketika itulah, dia mendengar suara tangisan bayi. Cukup jelas di telinga. Fikirnya itu suara bayi dari rumah jiran berdekatan kedainya.

Hati perempuannya rasa tak keruan dengar tangisan yang semakin panjang. Tergerak hatinya mahu menjenguk ke dalam mesin basuh yang ada di kedainya.

Alangkah terkejutnya apabila suara tangisan itu milik bayi lelaki yang masih lengkap bertali pusat dengan berbalut tuala semata. Dia tergamam..

IKLAN

Bayi Dalam Mesin Basuh Itu Sangat Lapar

Bayi itu menangis semakin galak. Segera dia menghubungi pihak polis dan paramedik untuk mendapatkan bantuan dan memeriksa bayi yang ditinggalkan sendirian dalam mesin basuh itu.

Dipercayai bayi itu berusia lima hari. Fizikalnya dalam keadaan baik namun dia teramat kelaparan.

IKLAN

Kejam sungguh pelakunya sanggup meninggalkan anak yang tidak berdosa itu sendirian. Tak boleh bayang si comel ini bergelap, bersendirian dalam mesin basuh pulak tu.

Syukurlah, bayi itu masih hidup walaupun empat hari tidak menerima walau setitik susu.

Selepas empat hari ditinggalkan sendirian, bayi ini sudah pun selamat dihantar ke hospital untuk dirawat.

IKLAN

Pihak polis Krabi, Leftenan Sanya Kaewnui memaklumkan pihaknya akan memeriksa kamera rakaman berhampiran untuk mencari ibunya.

Jika ibunya tak dapat ditemui, bayi itu akan diserahkan ke rumah anak yatim untuk dijadikan anak angkat.

MW : Semoga ibu dan ayah bayi berkenaan dapat ditemui dengan segera.

Sumber/Foto : Kosmo , Astro Awani

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI