Tak Berselipar Tarik Anak Guna Stroller, Ayah Tunggal Ini Gigih Kerja! Isteri Meninggal Kerana Kanser. Demi membesarkan anak-anak tercinta, ibu ayah sanggup ketepikan rasa penat asalkan dapat membesarkan anak-anak dengan sebaiknya.

Ibu bapa juga sanggup bersusah payah dan mengorbankan diri sendiri demi kebaikan anak-anak. Apabila salah seorang dari pasangan meninggalkan kita ibaratnya patah sebelah kaki.

Bukan mudah untuk membesarkan anak-anak sendirian. Begitu jugalah perjalanan hidup seorang ayah yang pernah tular di Kuching, Sarawak. Ketika itu, ayah tersebut sedang menarik anak-anak menggunakan stroller di traffic light sewaktu hujan dalam keadaan tidak mengenakan selipar.

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Rupa-rupanya isteri lelaki tersebut sudah meninggal dunia dek kerana kanser.

Komen Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Tak Berselipar Tarik Anak Guna Stroller, Ayah Tunggal Ini Gigih Kerja!

Lelaki yang berasal dari United Kingdom itu berkahwin dengan wanita yang berketurunan Cina dari Sarawak. Mendiang isterinya merupakan seorang pensyarah. Namun telah meninggal dunia tahun lalu kerana kanser.

Seorang yang sangat bertanggungjawab, kuat bekerja dan dalam masa yang sama menjaga tiga anak yang masih kecil.

Kisah hidupnya yang sadis mendapat perhatian, pempengaruh Ebit Lew. Malah Ebit juga telah sudi menghadiahkan sebuah kenderaan begi memudahkan lelaki ini membawa anak-anak bersama.

“Sebak bila tular video seorang ayah di kuching sarawak tarik anak-anak di traffic light waktu hujan tidak berselipar. Rupanya brother ni dari UK. Isterinya chinese sarawak meninggal dunia tahun lepas kerana kanser.

IKLAN

“Gigihnya ayah ni cari rezeki menjaga rumah hantu di aeon kuching. Mendiang isterinya seorang pensyarah.

“Masa saya jumpa beliau pada mulanya beliau berkeras menolak apa sahaja pemberian. Beliau orang baik. Hidupnya cuma kerja dan menjaga anak-anaknya.

Baca Disini : Ebit Lew Maafkan Semua Yang Fitnah & Menjatuhkannya, Mohon Bersatu Hati

14 tahun Jadi Sahabat Baik Ebit Lew “Kes Orang Sakit Hati, Ugut Tu Perkara Biasa,”

Tak Berselipar Tarik Anak Guna Stroller, Ayah Tunggal Ini Gigih Kerja! Isteri Meninggal Kerana Kanser

Tak Suka Susahkan Orang Lain

“Tak suka menyusahkan orang. Lama kami berbual dan makan bersama. Sedih dengar kisah hidupnya. Ujian yang menimpanya. Lihat kasih sayang ayah dan anak-anaknya. 2 lelaki seorang perempuan.

IKLAN

“Saya hadiahkan kereta supaya mudah untuk keluarga ini. Jauh juga ayah ni tarik anak-anaknya ke sana sini. Sekarang agak susah.

“Duit yang ada digunakan untuk membayar sewa dan makanan. Jadi mereka berjimat untuk benda lain.

Tak Berselipar Tarik Anak Guna Stroller, Ayah Tunggal Ini Gigih Kerja! Isteri Meninggal Kerana Kanser

Rezeki Anak-Anak

“Tak berhenti dia kata terima kasih dan muka bersalah menerima pemberian hadiah dan lain-lain. Rezeki anak-anaknya kata saya.

“Kami cuba bantu urusan pasport anak-anak dan ic yang lahir disini dan sekolah mereka. Baik-baik anaknya. Masa ke rumahnya anaknya buat tarian singa belajar di youtube katanya.

IKLAN

“Seharian bersama keluarga ini. Semoga dimudahkan urusan keluarga ini,” kongsi Ebit.

Tak Berselipar Tarik Anak Guna Stroller, Ayah Tunggal Ini Gigih Kerja! Isteri Meninggal Kerana Kanser Tak Berselipar Tarik Anak Guna Stroller, Ayah Tunggal Ini Gigih Kerja! Isteri Meninggal Kerana Kanser

Mingguan Wanita : Allahu baiknya hati ustaz Ebit Lew. Semoga bapa tunggal ini dipermudahkan urusannya dalam menjaga anak-anak. 

Sumber / Sumber Foto  :  Facebook Ustaz Ebit Lew

Fazura Pesan Wahai Wanita Sayangi & Hargailah Diri Anda! 

Tip Cantik Isteri, Ibu & Selebriti Datin Elvina