Bagi seorang isteri, kehilangan suami yang menjadi tempat berkongsi kasih dan berlindung pastinya sangat dirasai. Meskipun terpisah jasad dan jodoh di dunia, segala kenangan manis tetap didalam ingatan dan sanubari. Hanya doa dipohon dalam setiap sujud semoga rohnya diberi ketempatkan dikalangan orang-orang beriman dan dipertemukan kembali di syurga.

Sungguh pantas masa berlalu, sudah hampir setahun Pelawak terkenal yang disayangi ramai, Abam atau nama penuhnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32, meninggal dunia. Arwah meninggal dipercayai akibat demam panas pada 10 Februari 2020.

Sempena mengingati ulangtahun Hari Lahir arwah suami tersayang pada 19 Januari baru-baru ini, Nor Hidayah Mohd Ali ada kongsikan video bergambar dan ucapan yang cukup meruntun hati didalam Instagramnya.

“Selamat Hari Lahir Suamiku, Tidak Pernah Lupa Selit Namamu Di Dalam Doa & Setiap Sujudku”

Perkongsiannya seperti berikut;

Selamat Hari Lahir Suamiku,

Walaupun terpisah dunia tetapi rohnya sentiasa disisiku.. Ku percaya dia sentiasa menemaniku. Ini sedikit kenangan-kenanganku bersama Allahyarham suamiku saat-saatku mengandungkan anakku harta yang tak ternilai Syed Uthman Hamzah.

IKLAN

Kekuatannya,keberanianya semangatnya ku pinjam.

Berehatlah sayang
Damailah sayang
Bersemadilah sayang

Aku akan terus mendukung namamu hingga ke syurga kelak. Selagi hayatku masih ada dan menjadi Bidadarimu hingga ke akhirnya. Tak semestinya tak pergi tempatmu,ku Lupa kan mu. Setiap masa, setiap saat, setiap detik TIDAK pernah ku lupa akan ku selit namamu di dalam doaku Dan setiap sujudku, Al-fatihah untukmu imam ku Syed Umar Mokhtar.

Syed Uthman Hamzah harta yang tak ternilai akan ku jaga dan akan ku bimbing anak kita menjadi anak yang soleh. Bila dia besar dia akan mendoakan ayah dia di syurga dan berbakti kepada ibu dan ayah mu.

IKLAN

Alhamdulliah syukur pada Allah sekarang ku ada kedai sendiri. Berkat doa-doa anda semua saya berjaya sampai sekarang. Terima kasih Mak,abah,keluarga,saudaraku, kawan-kawan ku selalu support dan mendoakan ku berjaya sampai sekarang ini. Susah senangku keluarga ku sentiasa ada bersama ku dan anakku.

Ku akan terus kuat dan teruskan perjuanganku untuk membesarkan anakku, terus mencari pahala untukmu dan kita kongsi pahala bersama-sama.

“Selamat Hari Lahir Suamiku, Tidak Pernah Lupa Selit Namamu Di Dalam Doa & Setiap Sujudku”

IKLAN

Terdahulu, arwah Abam dan Nor Hidayah berkahwin pada Disember 2017 dan dikurniakan seorang anak lelaki Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang kini berusia 1 tahun 4 bulan.

“Selamat Hari Lahir Suamiku, Tidak Pernah Lupa Selit Namamu Di Dalam Doa & Setiap Sujudku”

Baca Lagi Di Sini:
Hidayah Ingat Pesan Arwah Abam “Allah Sentiasa Ada, Kesedihan Tak Perlu Ditunjuk-Tunjuk”

MW: Alfatihah untuk arwah abam semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Memang bukan mudah bila kehilangan suami yang dikasihi, semoga Hidayah terus diberi kekuatan, dimurahkan rezeki untuk meneruskan kehidupan bersama anak tersayang.

Sumber: Hidayah_abam

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI