hsKCzxe

Tiga hari lalu, pelakon drama kepolisian Gerak Khas, Abby Abadi berkongsi nama sebenar Baby D. Dia dan suami, Jai Ezzany pilih nama Muhammad Danial Firman Faizal yang membawa maksud sangat indah.

Abby pun dah dibenarkan keluar daripada wad hospital. Keadaan Baby Danial yang belum stabil membuatkan bayi itu masih ditahan dalam NICU (Neonatal Intensive Care Unit).

Debaran ibu makin terasa bila mana, masuk hari ke-11 kelahiran Baby Danial, Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan telah dipanggil oleh pihak hospital. Kata doktor, Baby Danial dah bergantung 90 peratus pada mesin untuk bernafas.

Tulis Abby,

Hari ke-9 & 10 (5/6 Oktober 2019) Abah tak sempat menulis, jadi Mama tulislah untuk malam ni. Dah masuk 7hb, hari ke-11 dah sebenarnya umur Baby Danial. Hebat & kuat anak Mama Abah.

Siang tadi, dapat call dari NICU, HBSB kata perlukan darah Mama untuk masukkan dalam badan Baby Danial. Pastu bila bgtau kami di Lumut, kami dah maklum dah pihak NICU sebelum pergi haritu, dan tahu stok darah Mama ada lagi. Dorang call semula bagitau takpe memang stok ada lagi. Boleh datang Isnin pagi.

Nampak Kaki Baby Danial Bergerak.. Syukur!