Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah yang boleh dikatakan bagi anda yang sedang dilanda penyakit ini. Namun, yang paling penting, jangan sesekali stres, jalanilah kehidupan seperti biasa. Ingatlah, orang sekeliling sentiasa memberi sokongan dan semangat untuk anda jalani kehidupan.

  1. Jangan takut dengan penyakit yang dihadapi. Lawan rasa takut dan kesedihan itu.

2. Jalani rawatan rutin yang diberikan oleh doktor. Jangan culas.

3. Jangan putus asa dan semangat.

4. Ahli keluarga perlulah memberi sokongan dan semangat dengan hadir bersama-sama semasa perbincangan tentang penyakit dan rawatan yang bakal diterima.

5. Usah bimbang tentang kewangan, pemakanan, penjagaan dan sebagainya kerana pihak-pihak tertentu sedia membantu mencari penyelesaian.

6. Berilah sokongan kepada pesakit dengan menemani semasa temujanji atau sebarang aktiniti kumpulan sokongan. Ahli keluarga juga boleh belajatr tentang cara penjagaan untuk pesakit yang terlantar.

Jom Sertai!
HKL Pink October Zumba 2018

Bersempena dengan bulan Kempen kesedaran Kanser payudara pada bulan Oktober, Astro Prima akan bekerjasama dengan MAKNA dan HKL telah menjemput orang ramai datang menunjukkan sokongan terhadap kempen ini untuk menunjukkan sokongan, mewujudkan kesedaran, mendidik dan menekankan pentingnya pengesanan awal.

Tarikh: 20 Oktober 2018 Sabtu

Tempat: Padang HKL

Masa: 830 malam

Sesi Pendaftaran

Tarikh: 2 & 3 Oktober 2018

Masa: 12 malam hingga 6 petang

Lokasi: Lobi Barat, AABC

*Diskaun diberikan sebanyak 10 % untuk pelanggan Astro

 

#mingguanwanitatv

#bantuwanita

#ribenpinkdiprima

Jangan Lupa Komen

komen