Wanita sememangnya kuat. Selebriti Ardell Aryana umpamanya, walaupun kesihatannya tidak menentu dan berbadan dua, dia tetap menjalani rutin hidupnya seperti biasa. Biar pun menurut doktor, Ardell akan jatuh pengsan pada bila-bila masa walaupun ketika duduk.

Dia tidak pernah meletakkan kesakitan sebagai penghalang untuk meneruskan hidup. Malah dia juga sentiasa memaksa diri untuk kelihatan sihat seperti orang lain. Sikapnya membuatkan suaminya, Nadzmi Adhwa tidak pernah putus asa memberi sokongan.

Ikuti perkongsian Nadzmi Adhwa di akaun Instagram:

Doctor kata bila-bila masa saja dia boleh pengsan even waktu dia duduk sahaja, pun boleh pengsan. Doctor suruh bawa kerusi roda kalau keluar tapi degil Come on sayang you can do it Dia selalu cabar diri dia jalan kaki 2 kilometer lebih sehari, kuat betul semangat dia ni .Tapi tak tercapai… Tak apa sayang cuba lagi cuba lagi dan cuba lagi !!! Awak boleh ! You are one of the strongest women ive meet since we were still best friend years ago…

IKLAN

Menerusi video yang dimuatnaik, Ardell kelihatan duduk di lantai di sebuah pusat membeli belah gara-gara kepenatan. Namun Adhwa tidak putus memberi semangat kepada isterinya dan meminta Aryana bertenang. Netizen juga rata-ratanya mendoakan kesihatan pelakon ini.

“Bila-bila Ardell Boleh Pengsan Walaupun Waktu Dia Duduk Sahaja.”- Adhwa

Sentiasa Berdoa Untuk Ardell

Di samping itu, sebelum itu Nadzmi Adhwa turut berkongsi perkara ini di akaun Instagramnya,

IKLAN

Kisah Geum Jandi dan Gu Jun Pyo Setiap hari awak mengadu sakit, mengadu diri makin gemuk Awak kena selalu ingat yang awak paling cantik and tak gemuk pun di mata saya. Comel saja selalu saya tengok. Makin hari makin sayang. Perjuangan kita masih panjang. Dia adalah amanah dari Allah yang harus dijaga keberadaannya. Berikan yang terbaik selama dia dalam kandungan. Syukurilah keberadaannya dengan doa. Terus kuatlah wahai isteri ku. Aku akan sentisa ada menemanimu.

Saat kamu merasa lelah akan kehamilanmu. Ingatlah bahwa malaikat beristighfar untukmu setiap waktu. 1000 kebaikan tercatat untukmu dan 1000 keburukan terhapus darimu. Solatmu terbilang 80 rakaat untuk setiap rakaat yang terdapat seorang janin di dalam rahimmu. Semoga Allah permudahkan urusan kita. I love you to infinity.

IKLAN

Ternyata Adhwa sentiasa mendoakan kesihatan isterinya dan anak yang dikandung. Dia juga mengingatkan bahawa besarnya pahala yang diperoleh Ardell bagi setiap amalan yang dia lakukan sepanjang kehamilan.

“Bila-bila Ardell Boleh Pengsan Walaupun Waktu Dia Duduk Sahaja.”- Adhwa

MW: Semoga Ardell sentiasa sihat dan dipermudahkan urusan. Sememangnya bukan perkara yang mudah hamil di saat kesihatan tidak menentu. Semoga kemanisan mengakhiri pengorbanan seorang ibu seperti Ardell.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI